WEISS ROZMETAL FUN CLUB TÓDOVEJ A ZÁLESKEJ NA KOPYTÁCH
19 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Žmýkanie sudkyne Pamela Záleskej na súdnej rade a vyhlásenie sudcu Trubana o tom, že Záleská nehovorí pravdu, sa hlboko dotklo jej priateľky Moniky Tódovej. A tak si zavolala fun club aby sa jej zastal. Túto rýchlu rotu však na kopytách rozmetal ľavicový politik Peter Weiss.

Weiss reagoval na debatu Denníka N na tému Ako zachrániť demokraciu, ktorú viedla Tódová s Mariánom Leškom - novinárom a bývalým poradcom čaputovej, Milanom Šimečkom - otcom lídra PS - a Richardom Vašečkom z Kresťanskej únie. Jednou z tém bolo aj zhanobenie Súdnej rady SR. 

"Niektorým sudkyniam nešlo o zisťovanie pravdy ale o to, aby diskreditovali spôsobom, ktorý je podlý a naničhodný, jednak sudkyňu a jednak novinárku," zalahodil Tódovej Marian Leško.

"Dýchol na mňa duch normalizačnej komisie," uviedol Michal Vašečka. 

A práve pre Vašečku a Leška má Peter Weiss odkaz

"Počúval som Michala Vašečku v ostatnej diskusii Zachráňme demokraciu. Rozprával príbeh, ako jeho stará mama presvedčila jeho deda, ktorý chcel v roku 1998 voliť SDĽ, aby nepostupoval svojvoľne a nechal si poradiť od vnuka, teda Michala Vašečku. Toho Vašečku, ktorého mama bola mojou váženou a vzdelanou kolegyňou v 80. rokoch na Ústave marxizmu-leninizmu ÚV KSS. Slovensko je malé," hovorí politik.

Politik a diplomat Peter Weiss FOTO TASR - Martin Baumann | Peter Weiss

"Ten sa publiku v Prešove pochválil, že dedovi zakázal voliť SDĽ. Ako čosi zlé, nevhodné. Pritom SDĽ so ziskom 14,66% a 23 mandátmi bola druhou najsilnešou stranou širokej koalície, ktorá sa vytvorila po voľbách v septembri 1998. Práve SDĽ umožnila vznik tejto koalície. Ak by sa bola pridala k HZDS, spolu so SNS mohol mať V. Mečiar s 80 poslancami väčšinu. SDĽ sa však jednoznačne rozhodla pre pro integračnú koaličnú vládu. A jej členovia vo vláde robili tie najzásadnejšie reformy potrebné na to, aby Slovensko splnilo integračné kritériá a mohlo v roku 2004 vstúpiť do EÚ," prízvukuje Weiss.

Podľa Weissových slov SDĽ zrušila starú KSS. Pokusy obnoviť ju sa ukázali ako neúspešné. "Doteraz som preto terčom nenávisti neostalinistov - vrátane tých, ktorí pôsobia v SZBP -, že som rozbil starú dobrú komunistickú stranu a stal sa sociálnym demokratom."

Vyprosí si od Vašečku pohŕdanie SDĽ

"SDĽ bola súčasťou zápasu proti autoritárskym politickým tendenciám, ktoré dostali pomenovanie mečiarizmus. Vďaka svojej prointegračnej orientácii, odbornosti a politickej kultúre si získala silný koaličný potenciál a bola súčasťou dvoch demokratických a pro európskych vlád širokej koalície," hovorí politik.

Mohol ho zahatať Leško

Weiss spomína aj na Mariána Leška, s ktorým bol za bývalého režimu v rovnakej nomenklatúre. Teda v KSS.  "Bojovali sme začiatkom 90. rokov za transformáciu KSS na SDĽ. On ako novinár v Pravde, ja ako predseda strany. Spomínam si tiež ako sme spolu kandidovali v r. 1994 za Spoločnú voľbu vo východoslovenskom kraji." 

Prečo sa teda Leško neohradil, keď Vašečka kydal na jeho domovskú stranu, nevedno. Pravdepodobne sa už pán novinár a glosátor hanbí za svoju minulosť.

DIVOKÝ ZÁPAD! Štát je ROZVRÁTENÝ! Zbabrala polícia obvinenie bezpečnostných špičiek?
Strašidelný signál a hanba! K súčasným obvineniam šéfov Slovenskej informačnej služby a Národného bezpečnostného úradu sa vyjadrili aj bezpečnostní analytici – bývalý šéf Národného bezpečnostného úradu Ján Mojžiš a bezpečnostný poradca a bývalý šéf... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik