Vysoké Tatry: Pomoc horských i leteckých záchranárov potrebovali dvaja turisti
19 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Pomoc horských i leteckých záchranárov potrebovali v sobotu vo Vysokých Tatrách krátko po sebe dvaja turisti. Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke informovala, že najprv muž a po ňom aj žena si pádom privodili vážnejšie zranenia.

V popoludňajších hodinách žiadali najprv o pomoc pre poľského turistu, ktorý pri prechode Baraních rohov spadol z ich vrcholu s uvoľnenou skalou smerom na severnú stranu. "Pri páde si spôsobil poranenie hlavy, hornej a dolnej končatiny. Jeho šťastím bolo, že sa pád zastavil nad skalným zrázom a aj to, že na mieste sa nachádzala lekárka, ktorá mu poskytla prvotné ošetrenie," uvádza HZS.

O súčinnosť požiadali posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, ktorá spustila ku pacientovi horského záchranára. Zraneného turistu transportovali vrtuľníkom na heliport v Starom Smokovci, kde si ho prevzala privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci.

Ešte v priebehu záchrannej akcie pod Baraními rohami HZS prijala ďalšiu žiadosť o pomoc, tentoraz pre 44-ročnú slovenskú turistku. Žena si na turistickom chodníku pod vrcholom Kriváňa rovnako pádom spôsobila zranenia hlavy a tiež hornej a dolnej končatiny. Pre urýchlenie záchrannej akcie zásah odovzdali posádke leteckých záchranárov, ktorá ho prevzala a vykonala samostatne.

FICO VERZUS ŠIMEČKA: PS vyzýva na odvolanie riaditeľa SIS! Potrebujú ju dostať pod kontrolu, hovorí Fico
Mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS) vyzýva na odvolanie riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča, ktorého Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v rámci akcie Rozuzlenie. Predseda hnutia Michal Šimečka zdôraznil vážny... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik