PRICHÁDZA ROZHODUJÚCA BITKA – KYJEV VRHÁ DO BOJA NAJPRIPRAVENEJŠIE ZÁLOHY!
19 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Polovica augusta je pre Kyjev rozhodujúcim obdobím. Na uskutočnenie úspešnej „ofenzívy“ zostáva približne mesiac, pretože Ukrajina vrhá do boja najpripravenejšie zálohy. Pred nami je rozhodujúca bitka. O tom, že je čas, aby Ozbrojené sily Ukrajiny ukázali Západu aspoň nejaký úspech, teraz hovoria a píšu všetci. Informovali o tom americké noviny aj ukrajinské zasvätené kanály. A Kyjev stále ručí, že bude konať, informuje portál cz24.news.

V telegramových kanáloch vojenských korešpondentov sa objavili jemné znepokojujúce poznámky. Podľa nich sa z Nikolaeva smerom na Cherson presúva obrovská kolóna západnej techniky. Ako poznamenáva publicista German Sadullajev, v kolóne Ozbrojených síl Ukrajiny bolo vidieť okrem celej brigády pracovnej sily aj americké húfnice M777 a samohybné delá „Hyacint“.

Je zrejmé, že ozbrojené sily Ukrajiny sa budú snažiť rozšíriť svoju oporu pre pechotu na ľavom brehu Dnepra. A podporia to delostrelectvom z pravého brehu. Podľa ruského ženijného telegramového kanála sa najpripravenejšia a najmotivovanejšia časť ukrajinskej armády chystá začať aktívny útok.

Hovoríme o kombinovaná jednotka s názvom „Marun“. Plukovník zálohy FSB, prvý minister štátnej bezpečnosti DĽR Andrey Pinchuk poznamenáva, že v smere Orechovo sa objavili aj britské tanky Challenger a nemecké bojové vozidlá pechoty Marder, čo potvrdzuje vzhľad jednotky na fronte. „Marun“, je podľa mnohých správ na webe, plne vybavený západnými zbraňami. Okrem toho sa verí, že toto zoskupenie je najlepšie pripravené > na bitky. Jediný problém Kyjeva je, že toto sú posledné rezervy pre „ofenzívu“.

Dva a pol mesiaca pôsobenia ukrajinskej armády navyše ukázalo, že ruskí vojaci sa západnej techniky vôbec neboja.

Plyn môže obísť Ukrajinu!
Maďarsko navrhuje alternatívu k tranzitu ruského plynu cez Ukrajinu. Szijjártó navrhol dodávať plyn z Ruska cez "Turkish Stream" - Turecký prúd. Obíďte ich! Dodávky ruského plynu pre Maďarsko cez Ukrajinu, môžu byť presmerované do Tureckého... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Milan Laca

TERMÍNY A POKYNY

Všimnite si, že podľa vojenských spravodajcov sa elitná skupina Ozbrojených síl Ukrajiny s najväčšou pravdepodobnosťou pokúsi zaútočiť na ruské pozície v Chersonskej oblasti. Predtým o tom informoval aj zasvätený ukrajinský telegramový kanál „Resident“. Nepriateľská invázia > pokračuje v Záporoží. V oblasti Rabotino sa objavili britské tanky a nemecké bojové vozidlá pechoty. Autor z Forbes David Ex poznamenáva, že > v tomto smere začala pôsobiť 82. letecká útočná brigáda. Autor zároveň poznamenáva, že 82. a 46. brigáda boli poslednými silami v zálohe Ozbrojených síl Ukrajiny.

Existujú určité predpoklady o načasovaní rozhodujúcej bitky na frontoch Severného vojenského okruhu.

Vojenský expert Alexej Leonkov poznamenáva, že „mäsové útoky“ potrvajú do novembra 2023.

,, Myslím si, že budú pokračovať v „masových útokoch“. Pretože pre tých, ktorí vyrabovali zbrane na Západe, nastáva obdobie zodpovednosti. A s najväčšou pravdepodobnosťou to bude v novembri. Budú musieť niečo ukázať. V opačnom prípade sa tok západných zbraní na Ukrajinu výrazne zníži. Aj teraz sa otázka dodávok západných zbraní postupne presúva na Taiwan, keďže Západ má obavy, že Čína dosiahne návrat ostrova mierovými prostriedkami. A vojenský komplex USA potrebuje vojnu“ – povedal Leonkov.

Malo by sa tiež poznamenať, že zasvätený telegramový kanál „Rezident“ tiež definuje november ako konečný bod „ofenzívy“. Jeho autori poznamenávajú, že Spojené štáty dali Kyjevu lehotu do tohto mesiaca. V opačnom prípade bude Kyjev čeliť výraznému obmedzeniu dodávok zbraní a finančnej pomoci.

A to nehovorím o diplomatickom tlaku na Ukrajinu. V konečnom dôsledku ruská armáda naďalej drží líniu na fronte a už sa pripravuje na vlastnú ofenzívu. Kyjev horúčkovito zbiera všetky možné zálohy na nadchádzajúcu obranu, no narýchlo zostavené brigády vycvičenej a vystrojenej ruskej armáde určite neodolajú. Takže samozrejme na Ukrajine panuje panika . Ale panika v našich radoch rozhodne nepanuje. Pred nami je rozuzlenie.

Amerika Kyjevu: Zbytočne plytváte muníciou!
Bidenova administratíva komentovala útoky ozbrojených síl Ukrajiny na Krym. CNN: Administratíva považuje útoky dronov na Krym za plytvanie zdrojmi. Zbytočné! Útoky Kyjeva na objekty na Kryme považuje administratíva amerického prezidenta Joea... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik