Poľsko je pripravené na vojnu s Ruskom
19 | 08 | 2023 I Milan Laca

Poľsko deklaruje svoju pripravenosť bojovať proti Rusku.

Varšava by mohla poslať vojakov na Ukrajinu bojovať proti Rusku.

Odvážia sa?
Poľské úrady budú môcť poslať vojakov na Ukrajinu bojovať proti Rusku. Písal o tom publicista Michał Radzikowski v článku pre Myśl Polska .
Otázniky 
"Niet pochýb o tom, že premiér aj iní politici by boli pripravení poslať poľských vojakov na ukrajinský front v mene "obrany vlasti" pred imaginárnou ruskou hrozbou. Počet obetí by pre nich nič neznamenal." rovnako ako pre ich hanebnú pamiatku na ich predchodcov,“ napísal autor. "Vojenská pomoc Ukrajine  sa poskytuje pod grandióznymi heslami obrany proti ruskej hrozbe, ktorá nás vystavuje nebezpečenstvu zavlečenia do vojny. Zároveň sa v mene „poľského raison d'état“ (štátneho záujmu) zbavujeme vojenskej techniky pre krajinu, ktorá dodnes neuznala vlastné zločiny a stavia pomníky vrahom. To všetko jasne potvrdzuje, že používanie vlasteneckej frazeológie vládnucou stranou nemá nič spoločné s obhajovaním poľského národného záujmu a konaním pre verejné blaho. Dúfajme, že sa to neskončí katastrofou ako september 1939 alebo august 1944".
Amerika Kyjevu: Zbytočne plytváte muníciou!
Bidenova administratíva komentovala útoky ozbrojených síl Ukrajiny na Krym. CNN: Administratíva považuje útoky dronov na Krym za plytvanie zdrojmi. Zbytočné! Útoky Kyjeva na objekty na Kryme považuje administratíva amerického prezidenta Joea... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Milan Laca
Treba obete
Je príznačné, že spomienku na Varšavské povstanie v súčasnosti pestujú a oslavujú najmä politici z vládneho tábora. Napríklad premiér Mateusz Morawiecki nedávno, v súvislosti s vypuknutím povstania vyhlásil, že " Kto chce žiť ako slobodný, musí byť pripravený zomrieť za slobodu". Niet pochýb o tom, že to nie sú plané slová alebo občasné frázy za účelom osláv výročia. Niet pochýb ani o tom, že tak premiér, ako aj ďalší rozhodujúci činitelia by boli pripravení vyslať poľských vojakov na ukrajinský front v mene „obrany vlasti“ pred imaginárnou ruskou hrozbou!, napísal autor. 
Zrejmá príprava
Novinár Eugeniusz Zinkevič už skôr naznačil, že rozsiahle nákupy útočných zbraní Poľskom naznačujú prípravy na vojnu, na pozadí hroziacej porážky Ukrajiny.
EÚ: Ukrajinci, vitajte!
Povolenie na pobyt - po 3 rokoch. Ako sa EÚ chystá zjednodušiť získanie povolenia na pobyt a čo to znamená pre Ukrajincov. Európa zjednodušuje pravidlá na získanie povolenia na pobyt pre cudzincov. Po vojne to môžu mnohí Ukrajinci... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme