GAŠPAR: PSEUDODÔVODY na zadržanie
19 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Časť vyšetrovateľov NAKA si vyrobila ESEROČKU spolu s prokurátormi! Tibor Gašpar hovorí, že každý krok polície voči jeho osobe je účelový a má za cieľ kriminalizovať stranu Smer-SSD.

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý bol prednedávnom zadržaný a neskôr prepustený, poskytol rozhovor denníku Pravda.

Čaputová a Ódor už raz mohli konať

Gašpar si myslí, že to, čo sa aktuálne deje v bezpečnostných zložkách, nemá v histórii Slovenska ani v histórii okolitých krajín obdobu. Tváriť sa, že sa nič nedeje, považuje za „veľmi zjednodušené videnie sveta“.

Bývalý policajný prezident má podľa svojich slov pocit, že časť vyšetrovateľov NAKA, ktorí robia trestné konanie v niektorých závažných politických kauzách, si vyrobili akúsi „eseročku“ spolu s prokurátormi a ďalšími ľuďmi, ktorí sú do toho zapojení. Podľa jeho slov zneužívajú trestné právo na politický súboj, prekrývajú témy, ktoré zaujímajú Slovákov, zatvárajú ľudí, ktorí by k tomu mali čo povedať a tak sa snažia ovplyvniť výsledky volieb.

Pokiaľ ide o mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej by sa malo riešiť uznesenie k odvolávaniu policajného prezidenta Štefana Hamrana, Gašpar si nemyslí, že sa Hamrana podarí odvolať. Pripomína, že prezidentka Čaputová a poverený premiér Ódor už raz mohli konať a nekonali. „Hoci dnes majú ešte závažnejšie dôvody, tak si nemyslím, že dôjde k personálnym zmenám. Majú pripravený scenár, ktorý sa musí naplniť a neočakávam v ňom nejaké zmeny,“ hovorí Gašpar.

Politológ: Na Slovensku úplne zlyhala deľba moci a demokratický štát sa otriasa v základoch
"Lebo táto situácia je naozaj vážna. A vyžaduje si nielen alibistické apely prezidentky na iné zložky štátu, aby niečo vysvetlili za ňu, ale predovšetkým jej vlastné zásadné stanovisko k tomu, čo sa v tejto republike deje. Lebo ak to ešte niekto... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

"Pseudodôvody" na zadržanie

Gašpar taktiež uviedol, že nevidí dôvod, aby odvolal svoju kandidatúru na poslanca parlamentu. Každý krok polície voči jeho osobe je podľa jeho slov účelový a má za cieľ kriminalizovať stranu Smer-SSD a zabrániť mu, aby predkladal fakty a konkrétne dôkazy o tom, ako sa tu manipulovalo trestné konanie proti opozícii a zvlášť proti strane Smer-SSD.

Gašpar sa podľa svojich slov už nikdy nemieni vrátiť na pozíciu policajného prezidenta. Ostatné vyjadrenia na tému, čo bude po voľbách, však podľa neho ukáže až volebný výsledok.

Postup polície v tom, že niekto je najprv zadržaný a následne je prepustený, považuje Gašpar za zlyhanie. „Keď idete niekoho zadržať, mali by ste mať predstavu o tom, aké sú dôvody jeho zadržania, nie ich potom vymýšľať a snažiť sa uviesť pseudodôvody,“ myslí si Gašpar. Pripomenul, že prokurátor, ktorý ho prepustil, konštatoval, že to, čo chce vyšetrovateľ a čo považuje za dôvodné zadržanie, je nezmysel. „Myslím si, že to dobre vedia a svojím spôsobom to urobili naschvál. Mali niekoľko možných zákonných spôsobov, ako to mohli riešiť,“ uzavrel Gašpar.

Drzosť moderátora TA3! Tibora Gašpara označil za zločinca!
V relácii Téma, v televízii TA3 sa v piatok stretol bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a bývalý minister vnútra Roman Mikulec. Moderátor TA3, Kráľ v relácii doslova zaútočil na Tibora Gašpara, keď sa Mikulva opýtal, či je Gašpar zločinec!... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik