Čaputová spomína: Vašo Patejdl mi hral na 17. narodeniny! (FOTO)
19 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová označila Vaša Patejdla za hudobnú legendu. Úmrtie hudobníka vníma ako smutnú správu pre všetkých jeho slovenských aj českých fanúšikov. 

"Mala som 17 a on bol hviezda. V deň narodenín mal koncert v Pezinku. A zahral mi k nim pesničku. Ďalšiu už nezahrá," spomína si na Patejdla prezidentka. Na sociálnej sieti zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť jeho rodine, priateľom a blízkym.

"Pri jeho pesničkách sme prežívali prvé lásky, ako Fontána pre Zuzanu. A ďalej nás neodmysliteľne sprevádzal snáď celým životom. S Vašom každému z nás odchádza kus detstva, kus života, člen rodiny, priateľ, kolega...," pridal sa k prezidentke Boris Kollár, šéf parlamentu. Patejdla popísal ako výnimočný talent a skvelého človeka.

Spevák a hudobník Vašo Patejdl zomrel v sobotu v noci vo veku 68 rokov. Bol skladateľom, aranžérom, dlhoročným členom skupiny Elán a hráčom na klávesové nástroje.

Vašo Patejdl, foto: FB/Peter Pellegrini

Kondolenčnú knihu na pamiatku zosnulého hudobníka Vaša Patejdla sprístupnia verejnosti v Dvorane Ministerstva kultúry (MK) SR od pondelka 21. augusta do štvrtka 24. augusta. TASR o tom informovala Kristína Dobiáš Ružičková z oddelenia komunikácie MK SR.

Kniha bude sprístupnená v pondelok od 12.00 h do 18.00 h, v utorok a v stredu (22. a 23. 8.) od 8.00 h do 18.00 h a vo štvrtok od 8.00 h do 12.00 h.

Umelci o úmrtí Vaša Patejdla: Ešte včera podvečer som s ním telefonoval, hovorí Baláž
OBROVSKÝ ŠOK! Slovensko zasiahla v sobotu smutná správa. Po krátkej a ťažkej chorobe zomrel hudobník Vašo Patejdl. Potvrdila to skupina Elán na sociálnej sieti. Muzikantov odchod zasiahol mnohých umelcov. Elánista Ján Baláž: ´Keby bolo niečo, čo... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik