Pčolinský prišiel vypovedať na NAKA. Je pripravený na zadržanie!
19 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Bývalý šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský prišiel vypovedať na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) v Žiline. Podľa vlastných slov je pripravený na rôzne závery výsluchu, aj prípadné zadržanie. Jeho právny zástupca Marián Bošanský očakáva, že výsluch vnesie svetlo do prípadu. Nepredpokladá, že by niekto dal súhlas so vzatím jeho klientov do väzby.

Polícia v piatok (18. 8.) vypočula aj súčasného riaditeľa tajnej služby Michala A. Policajné prezídium potvrdilo, že ho vyšetrovateľ po vykonaní výsluchu zadržal z kolúzneho dôvodu. "Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania nebudeme v súčasnej dobe poskytovať bližšie informácie," dodala polícia.

Bošanský v sobotu ráno označil prístup vyšetrovateľa za korektný. Snaží sa podľa neho odstrániť kolúzne dôvody zadržania Michala A. v rámci 48-hodinovej lehoty. Uvedomuje si, v akej funkcii jeho klient je a chápe kolúzne dôvody zadržania. Verí však, že polícia v krátkej dobe vypočuje potrebných svedkov, prebiehať by mala podľa jeho slov konfrontácia výpovedí. Michal A. podľa slov Bošanského nezvažuje odchod z funkcie a odmieta obvinenie vo všetkých bodoch. Vidia v ňom viacero nezrovnalostí a považujú ho za nelogické.

"Vo veci M. A. aktuálne prebiehajú procesné úkony zo strany polície, osoba V. P. v týchto chvíľach vypovedá na NAKA. Po ukončení procesných úkonov polície bude so závermi oboznámený službukonajúci prokurátor ÚŠP, ktorý si vec dôkladne preštuduje a následne rozhodne o ďalšom postupe," uviedla pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry Zuzana Drobová.

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok (17. 8.) obvinila viacero osôb, medzi nimi šéfov SIS a Národného bezpečnostného úradu. Obvinenie šéfa SIS a ďalších štyroch osôb sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní (OČTK). Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.

Riaditeľ SIS ALÁČ v kolúznej väzbe! BEZ ČAPUTOVEJ BY TO NEŠLO, tvrdí Fico. A TOTO SÚ SVEDKOVIA
Vyšetrovateľ s prokurátorom majú 48 hodín na to, aby sa rozhodli, či budú pre riaditeľa SIS žiadať väzbu. A ŽE NEJDE O PREVRAT! Hodnotí líder Smeru Robert fico. Ale pozrite na tých svedkov! Národná kriminálna agentúra (NAKA) v piatok zadržala... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik