Partner Zuzany Čaputovej, Rizman v nemocnici! TOTO mu zachránilo život!
18 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Prevencia, ktorá mi možno zachránila život!" Píše na sociálnej sieti Juraj Rizman, partner prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorý je aktuálne po ťažkom operačnom zákroku ešte stále v nemocnici.

"Poznáte to z reklám, článkov v novinách a reportáží v rádiách, či v telke. Mnohé propagujú preventívne prehliadky, ako jeden z pilierov modernej starostlivosti o naše zdravie. Ale ruku na srdce, kým nás nič nebolí...," začína svoj príspevok na sociálnej sieti Juraj Rizman.

"Long story short - pred letom som bol na kontrole. Lekárka špecialistka usúdila, že by nebolo zlé urobiť preventívne/kontrolne kolonoskopiu. Išiel som a... Našli," zdôveruje sa ďalej partner prezidentky Zuzany Čaputovej.

Ďalej je to podľa neho ukážkový príbeh!

"Na preventivke mi našli v hrubom čreve niečo zlé - nasledovala podrobna diagnostika - dôkladné konzultácie - rozhodnutie (vzhľadom na typ nálezu) riešiť to chirurgicky a pokiaľ možno rýchlo - predoperačné vyšetrenia - a operácia," vysvetľuje Rizman.

"Operácia sa podľa lekárov vydarila, ale - to čakanie na histológiu bolo hrozné... V tychto dňoch mi došiel výsledok - ten nador/utvar bol nezhubný. Čo vám poviem - padol mi kameň zo srdca. Jeden z ošetrujúcich lekárov mi povedal, že presne pre toto treba robiť osvetu a preventívne prehliadky - pretože keď sa problém podarí identifikovať v zárodku - ako sa to lekárom podarilo v mojom prípade - majú väčšiu šancu vec riešiť rýchlo a efektívne, ešte predtým ako sa veci zvrhnú a výrazne skomplikujú," dodáva.

"Slovensko patrí medzi najhoršie krajiny sveta, čo sa týka výskytu nádorových ochorení hrubého čreva a úmrtí na ne. Príčin je isto mnoho - ale jedna z vážnych je, že podceňujeme preventívne prehliadky, hanbíme sa hovoriť o problémoch so zažívaním a vylučovaním a bojíme sa kolonoskopie," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik