Pani prezidentka! Toto nie je americký trhák, ale slovenská realita!
19 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Kauza policajný prevrat pokračuje aj podľa europoslankyne Kataríny Roth Neveďalovej (Smer-SSD). Aj napriek tomu, že dvaja z troch najvyšších ústavných činiteľov sa tvária, že sa vlastne nič nedeje, Roth Neveďalová je presvedčená, že rôznych námestníkov v bezpečnostných zložkách máme ešte dosť na to, aby pochopili aj prezidentka a jej vláda.

Po zasadnutí Bezpečnostnej rady, ktorú zvolala prezidentka kvôli zatýkaniu na najvyšších priečkach bezpečnostných zložiek v republike aj premiér skonštatoval, že sa vlastne nič nedeje, len OČTK si plnia svoje povinnosti a budú tak robiť naďalej. Roth Neveďalová situáciu zo Slovenska napasovala na záoceánsku veľmoc. Nik nevie, ako by to riešili tam, no tu sa nič nedeje, len pár politikov kričí, že problémy robí Smer... Europoslankyňa odporúča prezidentke konať, kým ešte je koho zatvárať. Ľuboš Blaha, Neveďalovej stranícky kolega si myslí, že na rade v tejto situácii je Generálna prokuratúra.

Premiérovo vyjadrenie

„V momente, keď na základe dôkazov a faktov dospejú prokurátori a súdy k rozhodnutiu, budem konať voči dotknutým aktérom, či už je to SIS alebo polícia, ktoré spadajú pod kontrolu vlády," deklaroval premiér po piatkovom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR.

„Nezávislosť polície, prokuratúry a súdov nikam nezmizla. To, samozrejme, neznamená, že si môžu nekontrolovane robiť to, čo chcú," poznamenal a zdôraznil, že nik nie je nedotknuteľný, ani politici či vysokí štátni úradníci. Verí, že rovnako ako vláda, aj Národná rada SR si je vedomá svojej zodpovednosti smerom k NBÚ. Jedným dychom však upozornil, že občania nemajú dôvod znepokojovať sa a veriť klamstvám, a akcie, ako Ezechiel 7 či Rozuzlenie znamenajú, že OČTK si len konajú svoju povinnosť.

VYHLÁSENIE Ľudovíta ÓDORA, PO ZASADNUTÍ BEZPEČNOSTNEJ RADY
Premiér Ľudovít Ódor deklaroval, že po rozhodnutí prokurátorov a súdov bude konať voči aktérom kauzy Rozuzlenie, či už je to Slovenská informačná služba (SIS) alebo Policajný zbor. Vyhlásil to po piatkovom zasadnutí bezpečnostnej rady v súvislosti... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Troška fikcie

„Predstavte si, že šéf FBI by zatkol šéfa CIA a NSA a NCIS. Vyhlásil by, že ich riadi cez telefón podnikateľ, ktorý pred 2 rokmi zmizol, a zakonšpiroval to tak, že aj keď ho oni nepoznajú, ani sa nestretávajú, nemajú kontakt, ale funguje to a riadi ich. A americký prezident by vyhlásil, že je to všetko ok, že žiaden problém nie je,“navodzuje situáciu za oceánom Roth Neveďalová.

Akurát, že...

„Toto nie je nový americký trhák, ale slovenská realita. Čo sme ale čakali. Žiadne osvietenie sa nekonalo. I keď sa zdalo, že keď vo štvrtok prezidentka citlivo nezvažovala a zachovala sa trochu štátnicky a žiadala zvolať Bezpečnostnú radu štátu a odpovede,“ píše ďalej europoslankyňa s tým, že premiér najskôr vyhlásil, že je hysterická, no poslanec Grendel (OĽaNO) mu na sociálnej sieti vysvetlil, že zvolať BR je jeho povinnosť urobil tak, aby to na druhý deň dopadlo tak, že sa vlastne nič nedeje.

Stále funguje Lebo Fico

„Nič sa vraj nedeje a zas je to všetko “lebo Fico”. Takže celé si to vymyslel Smer. Asi si nevšimli, že väčšina relevantných politických strán žiadala vysvetlenie a vyjadrila znepokojenie nad tým, čo sa deje. Oni si pozreli iba vyhlásenia PS a Demokratov a tí povedali, že je všetko OK,“ myslí si Roth Neveďalová.

„Tým druhým menovaným by som odporučila, aby svojho predsedu Hegera radšej už nepúšťali na tlačovky, ani do tretieho radu, lebo lieky, drogy a alkohol dokopy nerobia dobrotu,“ dodáva europoslankyňa.

BORIS KOLLÁR ZVOLÁVA mimoriadnu schôdzu NR SR! SMER - SSD chce zaviazať prezidentku a premiéra!
Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) sa má začať v pondelok (21. 8.) o 11.00 h. Zvolal ju predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), inicioval ju opozičný Smer-SD. Strana chce presadiť... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

Čakať na pokyny?

„Takže zase sa ukázalo, komu slúži táto Čaputovej vláda. Otázne je, dokedy a koľko ešte budú kryť a čo všetko odpustia. Alebo či už ten Soroš v Amerike konečne zdvihne telefón a povie, že už z Európy odišiel a žiadne pokyny už neprídu, že už nemajú čakať,“ uvažuje Roth Neveďalová.

Možno čakáme na to, kým niekto príde tankom do prezidentského paláca a zakričí, že má rozviazané ruky,“ pokračuje v úvahách europoslankyňa za Smer pri pohľade na prezidentkine postoje počas jej funkcie.

Ľudí je zrejme dosť

„Alebo rátame, koľko námestníkov majú ešte ostatné silové inštitúcie a koľkých ešte pozatvárame, aby Hamran mohol robiť ďalšie nezmyselné tlačovky, ktoré ani po dvoch zhliadnutiach a 3 paralenoch nedávajú zmysel. Tak uvidíme zasa zajtra,“ uzatvára europoslankyňa.

Zdroj: FB | Katarína Roth Neveďalová

Prezidentka konať nemôže

Neveďalovej stranícky kolega, Ľuboš Blaha si myslí, že Čaputová mala v piatok možnosť upokojiť situáciu tým, že by na Ódorovo a Hamranovo miesto nominovala niekoho apolitického.

„Namiesto toho celému Slovensku ukázala, že bezpečnostné zložky ovládla liberálna mafia - prebieha tu učebnicový štátny prevrat.  Generálny prokurátor Maroš Žilinka je ďalší na rade. Chobotnica sa mstí a zametá stopy. Kým má Generálna prokuratúra čas, mala by všetkých týchto kriminálnikov nechať zadržať a obviniť,“ píše na Telegrame Blaha a menuje Lipšica, Hamrana a čurillovcov, ktorí podľa neho vytvorili organizovanú zločineckú skupinu a zneužili právomoci verejného činiteľa.

Poslanec Smer SSD: Hlavou mafie je Čaputová
Ľuboš Blaha, podpredseda Smer-SSD si myslí, že Zuzana Čaputová kryje liberálnu mafiu. Podľa poslanca tak robí preto, že ona sama je jej hlavou. V jeho presvedčení ho utvrdzuje dnešné vyjadrenie prezidentky po zasadnutí Bezpečnostnej rady SR. Tá sa... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik