Zeman o Ukrajincoch: „Kto vie znásilňovať, ten vie bojovať“.
17 | 08 | 2023 I Milan Laca

Český exprezident kritizoval ukrajinských mužských utečencov vo vojenskom veku.

Bývalý český prezident Miloš Zeman kritizoval ukrajinských mužských utečencov.

Zmýlil sa?

V rozhovore pre CNN Prima vyhlásil: "Keď sem prišli utečenci z Ukrajiny, povedali mi, že 80% z nich sú ženy a deti, a ja som predpokladal, že zvyšných 20% budú väčšinou starší muži a staršie ženy. No, zdá sa, že som sa mýlil. Alebo táto informácia bola nepresná. Včera ma navštívil starosta Náchoda a povedal mi: „Do Náchoda poslali tisíc Ukrajincov a značnú časť, nehovorím väčšinu, ale podstatnú časť tvoria mladí ľudia. “ povedal Zeman.

Sedem KATASTROF Bidenovej zahraničnej politiky. A NIKTO NEPYKÁ!
V utorok sme si pripomenuli druhé výročie pádu Kábulu, čo je určite najhoršia z chýb prezidenta Joea Bidena v zahraničnej politike a pravdepodobne patrí medzi najhoršie v histórii americkej administratívy, píše John Hayward pre americký portál... Čítať ďalej
16 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Nech idú bojovať 

Spomenul rezonujúci príbeh o znásilnení dievčaťa v Plzni 18-ročným Ukrajincom. Zeman povedal, že „kto vie znásilňovať, ten vie bojovať“.

... a pomáhať doma 

Zeman hovorí, že mladí muži sa nemusia zúčastňovať na bojoch, ale môžu pracovať v továrňach na zbrane, odpratávať trosky, pomáhať v zdravotníctve. „Ale nič z toho sa nedeje. Títo ľudia sú na našom území v pomerne veľkom počte a ja sa pýtam prečo,“ hovorí bývalý prezident.

Pavel inak...

Súčasný prezident Českej republiky Petr Pavel v komentári k príbehu v Plzni vyzval „nezahrávať sa so snahou o rozdelenie spoločnosti“ a povedal, že „za konkrétny trestný čin konkrétneho človeka nemožno celá skupina."

Ujde Fínsko z NATO?
Exposlanec fínskeho parlamentu povedal, ako dlho môže krajina zostať v NATO. Bývalý poslanec parlamentu v Helsinkách Turtiainen vyhlásil, že jeho krajina v NATO dlho nezostane. Neverí... Bývalý člen fínskeho parlamentu Ano Turtiainen na... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

 

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik