Ódor zrušil Čaputovú. Grendel: Je to porušenie práv
17 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Dočasne poverený premiér, ktorého na miesto dosadila prezidentka, sa dnes predviedol „v plnej paráde“. Okrem toho, že odmietol zvolať Bezpečnostnú radu (BR) kvôli situácii v štáte, zbavuje sa zodpovednosti tvrdením, že on do práce polície nijako nezasahuje.

BR premiér odmietol zvolať s tým, že nechce robiť unáhlené závery. Tie nechce robiť ani Gábor Grendel (OĽaNO), upozorňuje však na to, že svojim odmietnutím zvolania BR premiér porušil hneď dva zákony, ktoré ho k tomu zaväzujú. O tom, že to mal urobiť, svedčí aj názor bezpečnostného analytika Andora Šándora, ktorý hovorí o veľmi zlom signáli pre zahraničie. Tomáš Taraba upozorňuje na nedávne vyjadrenia opozície, že Zuzana Čaputová dopadne, ako Andrej Kiska.

Tu rozkazujem ja!

"Až potom, keď aj ja získam dostatočné informácie o situácii, tak sa rozhodnem, do akej miery je potrebné zvolať bezpečnostnú radu štátu k tejto situácii," uviedol premiér. "Dovtedy, kým nemáme kompletné informácie o prípade, by sme nemali robiť unáhlené závery," podotkol.

TO JE TEDA ÚROVEŇ! Ódor odkazuje Čaputovej, že je HYSTERICKÁ!
Nuž, pani prezidentka, takto ste dopadli! Vami poverený “predseda” vlády Vám odkiaľsi odkázal, že nemáte byť hysterická. Takto oslovila hlavu štátu Zuzanu Čaputovú na sociálnej sieti europoslankyňa Monika Beňová. Toto je fakt úroveň! NAKA počas... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Grendel nesúhlasí

Gábor Grendel (OĽaNO) je v komentovaní ranného zásahu NAKA zdržanlivý. Chce si počkať, pretože unáhlené závery by mohli byť kontraproduktívne Urgentne však komentoval nezhodu medzi dvoma najvyššími ústavnými činiteľmi. Premiér nielenže nevypočul prezidentkinu výzvu zvolať Bezpečnostnú radu, ale nepriamo ju označil za hysterku. To Grendel nechal bez komentára, zato cituje zákony, ktoré hovoria o tom, že predseda vlády a predseda BR svojim konaním porušil práva prezidentky.

1. Zákon 110/2004 o fungovaní bezpečnostnej rady:

“Ak zvolanie zasadania Bezpečnostnej rady navrhne prezident Slovenskej republiky, predseda zvolá jej zasadanie v lehote podľa ústavného zákona,” cituje Grendel.

2. Ústavný zákon 227/2002 o bezpečnosti štátu:

“Prezident má právo navrhovať zvolanie Bezpečnostnej rady a zúčastňovať sa na jej zasadnutiach; ak prezident navrhne zvolanie Bezpečnostnej rady, predseda Bezpečnostnej rady zvolá Bezpečnostnú radu tak, aby sa jej zasadnutie uskutočnilo najneskôr do 48 hodín od okamihu, keď sa o návrhu dozvedel,” uzatvára citácie zákona.

tasr | Gábor Grendel
Takto sľubovaný pokoj nevyzerá

„Premiér má od vyslovenia návrhu prezidentky povinnosť zvolať Bezpečnostnú radu. Jeho reakcia je nielen neslušná, ale aj protizákonná. Už minule som to pri inej téme napísal: takto sľubovaný pokoj a odbornosť nevyzerajú. Takto vyzerá presný opak,“ vyčíta na záver Grendel.

NAŽIVO: Tlačová konferencia Š. Hamrana
Tlačová konferencia prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana, prvého viceprezidenta Policajného zboru Branka Kišša a riaditeľa NAKA Ľubomíra Daňka sa začala. Téma: Rozuzlenie <iframe width="560" height="315"... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Na toto Slovensko môže doplatiť

Bezpečnostný analytik Andor Šándor si myslí, že na takéto teatrálne zásahy voči exponovaným osobám, akou riaditeľ Slovenskej informačnej služby rozhodne je, môžu byť kontraproduktívne.

„Veď keby polícia normálne zazvonila a odviedla ho, to by bolo v poriadku,“ no to, že polícia vyrazí dvere u šéfa tajnej služby, sú podľa jeho slov „gestapácke maniere“.

„Riaditeľa Slovenskej informačnej služby vnímajú zahraniční partneri ako osobu, ku ktorej majú nejaký vzťah a najmä dôveru,“ upozorňuje analytik a poukazuje na fakt, že bezpečnostné zložky v SR sú v totálnom rozvrate.

Voľby to (možno) nezastavia

„Príde možno iná politická partia, ktorá to tejto bude chcieť vrátiť. Môže sa čakať odplata. To si slovenský občan nezaslúži a nemal by to platiť zo svojich daní, veď je to rozvracanie piliera bezpečnosti štátu,“myslí si Šándor a upozorňuje, že vysvetlenia sa nemusia dožadovať šéfovia partnerských organizácií.

„Ale dá sa čakať, že sa napríklad americký veľvyslanec ohlási u vášho predsedu vlády a bude sa pýtať,“ ozrejmuje Šándor prax.

Taraba hovorí o sabotáži

Tomáš Taraba upozorňuje na to, že Ódor, prezidentkou dosadený premiér, tu funguje ako hlava organizovanej skupiny, ktorá realizuje sabotáž štátu tým, že odmietol zvolať BR.

„Nedávno sme Čaputovej ako opozícia odkázali, že dopadne horšie ako Kiska a dnes sa toho Čaputová dožila. Jej vlastný kovboj, ktorý nemá dôveru nikoho len kamaráta z detstva Hamrana a jeho partičky, odkázal vlastne v priamom prenose prezidentke, že je pre neho nič viac ako handra,“ uzatvára Taraba.

Tomáš Taraba, FB/Tomáš Taraba | Tomáš Taraba

Slovenské Hnutie Obrody pozýva osláviť Deň Ústavy SR pred Prezidentský palác
"Slovenky, Slováci a všetci lojálni občania nášho štátu slovenského. Pozývame vás na oslavu Dňa Ústavy SR, ktorá sa uskutoční v piatok 1. septembra 2023 od 15:00 hod. pred Prezidentským palácom v Bratislave." Píše sa na stránke sho.sk Ľudovít... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Skorigoval vyhlásenie

Premiér Ľudovít Ódor zrejme zhodnotil situáciu, ako vážnu. Vo štvrtok popoludní cez TASR preto informoval o tom, že zasadnutie Bezpečnostnej rady zvolal na piatok (18. 8.) ráno. 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik