Pellegrini OSTRO! Za výčiny polície nesie zodpovednosť aj prezidentka
17 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Hlas-SD podporí konanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR v súvislosti s kauzou Rozuzlenie a štvrtkovým zásahom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Vyhlásil to predseda strany Peter Pellegrini na tlačovej besede v Nitre.

Hlas-SD je podľa jeho slov pripravený podporiť akékoľvek aktivity, ktoré budú viesť k objasneniu a vysvetleniu celej situácie.

"Sme za to, aby bol zvolaný aj mimoriadny výbor na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby a všetky ďalšie aktivity," skonštatoval Pellegrini, ktorému, ako tvrdí, nestačilo vysvetlenie policajného prezidenta Štefana Hamrana.

"Namiesto skutočného vysvetlenia tohto závažného počinu, ktorý si dovolila spraviť polícia voči ostatným bezpečnostným zložkám štátu, nevysvetlil nič. Nedal nám žiadnu odpoveď na otázku, prečo sa polícia rozhodla zasiahnuť voči všetkým, ktorí jej spôsoby spochybňujú, a prečo tak urobila šesť týždňov pred voľbami," zdôraznil Pellegrini.

Zatýkanie najvyšších predstaviteľov bezpečnostných zložiek štátu je podľa neho neprípustnou snahou polície ovplyvňovať pred voľbami voličov. "Nech si Hamran vyzlečie uniformu a oblečie si politické tričko. Za výčiny polície nesie zodpovednosť prezidentka, predseda vlády, špeciálny prokurátor a skutočné vedenie ministerstva vnútra, teda súčasný policajný prezident," dodal líder Hlasu-SD.

Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu v súvislosti s kauzou Rozuzlenie a zásahom NAKA podal Smer-SD. Chce docieliť odvolanie policajného prezidenta Hamrana. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) informoval, že mimoriadna schôdza má byť v pondelok (21. 8.) o 11.00 h.

Pellegrini JASNE: Policajné ovplyvňovanie volieb je NEPRÍPUSTNÉ
Zatýkanie najvyšších predstaviteľov bezpečnostných zložiek šesť týždňov pred parlamentnými voľbami je neprípustným ovplyvňovaním rozhodnutia voličov. Vyhlásil to predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini v reakcii na zásah Národnej... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme