Kyjev predĺžil mobilizáciu
17 | 08 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina predĺžila stanné právo a mobilizáciu.

Prezident Volodymyr Zelenskyj podpísal zákony o pokračovaní stanného práva a mobilizácii na Ukrajine.

Výnimočný stav sa nekončí 

Stanné právo a mobilizácia boli predĺžené o 90 dní,  do 15. novembra 2023. Ide o ôsme predĺženie od začiatku rozsiahlej invázie. Najbližšie parlamentné voľby na Ukrajine by sa mali konať v októbri. Stanné právo však, podľa legislatívy, znemožňuje konanie volieb.

Vojny majú plné zuby!
Zlá nálada v radoch ozbrojených síl Ukrajiny smerom na Záporožie. Asi 500 vojakov ozbrojených síl Ukrajiny odmietlo zaútočiť na Záporožie. Už nechcú bojovať Asi 500 ukrajinských vojakov odmietlo prejsť na ofenzívu smerom na Záporožie, vyhlásil... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Milan Laca

Nastúpia všetci?

Poslanec Najvyššej Rady Jegor Černev v rozhovore pre portál Novosti.LIVE pripustil, že ak bude Ukrajine hroziť „strata štátnosti“, môže byť vyhlásená mobilizácia všetkých mužov.

Postupnosť

Vysvetlil, že na Ukrajine existujú štyri stune mobilizácie. "Štvrtý predpokladá, že do vojny idú  všetci ľudia." Teraz sme v druhej fáze mobilizácie,“ prezradil podrobnosti poslanec. Ak je však republika v ohrození a reálne hrozí „strata štátnosti“, potom pôjdu všetci.  Černev pripomenul, že povinnosťou každého človeka je brániť svoju krajinu.

Ukrajina na samite G20? India má jasný odkaz!
V Kyjeve uviedli, že hľadajú pozvanie na summit G20. Námestník ministra zahraničných vecí Ukrajiny: Kyjev sa chce dostať na summit G20 a hľadá pozvanie Kyjev pracuje na získaní pozvánky na summit G20 v Indii, povedal námestník ministra... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme