Karma je zdarma, vie to už aj veľmi dobre financovaný mainstream
17 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Nič nejestvuje osve, ale všetko so všetkým súvisí. Každá okolnosť má príčinu aj následok. Samozrejme, to môže pochopiť iba človek mysliaci.  Ideológ propagandista, ten melie svoje bez ohľadu na príčinu či následok, v horšom prípade melie to, za čo je zaplatený. V  našom slovenskom prípade - veľmi dobre zaplatený.

Príjmy sa totiž dajú veľmi ľahko vydedukovať z miery nákladovosti života novinárov. Mnohých. Nie všetkých. Veľmi dobré príjmy tých niektorých znamenajú luxusné zahraničné dovolenky v exotických destináciách, autá vyšej strednej a nielen strednej triedy, bývanie v najdrahších mestských lokalitách, každodenné trávenie času v kaviarňach, reštauráciách, časté, vraj študijné pobyty v zámorí a to všetko v úmere k "veľkosti diela", ktoré sa pod menom takto zabezpečeného novinára sporadicky z času na čas objavuje vo verejných zdrojoch. Pardon, ale za štyri texty na mesiac? V tom musí byť aj niečo iné, vlastne, určite niekto iný a jeho záujmy.

Dnes fňukajú, že na ich redakcie a weby útočia hackeri

Pod týmto jediným medzititulkom toho treba mnohé uviesť na pravú mieru.  Ide o nárek z redakcií, ktoré majú prakticky bezodné zdroje, niektoré dokonca patria firmám, celosvetovo uznávaným v oblasti zabezpečenia a bezpečnosti sietí, adries, počítačov na ne pripojených. S celými IT oddeleniami, špecializovanými zamestnancami, odborníkmi a najmodernejším softwarovým vybavením. Nerátajúc služby externých firiem. A hackeri na nich nielen zaútočia, ale ich aj vyradia z prevádzky. Lebo hackerom ide o naozaj niečo, niečo ich, nie sú tak existenčne závislí na peniazoch, ako takmer celý mainstream. Majú svoju hrdosť, česť, majú svoje výzvy, ktoré zdolávajú. Za profesionálnu výzvu považujú ich výsmech zo strany zdanlivo nikým a ničím neohroziteľných, veľkohubých, sebavedomých a ideológiami presiaknutých médií.

Naozaj sa to iba neveriacky dá čítať

A tak isté mainstreamové weby ostanú na určitý čas nedostupné. „Naši čitatelia sa tak nemôžu dostať k informáciám a navyše to našej firme spôsobuje ekonomické škody,” čítame ako vysvetlenie z ich strany. „Za roky práce sme boli v našej redakcii svedkami rôznych foriem nátlaku, útokov a dokonca aj násilia. Nikdy sme sa však nenechali umlčať. Pretože to presne útočníci chcú. Keď prestaneme informovať o ich činnosti, skutkoch, zločinoch, vtedy vyhrajú. Nemôžeme to dovoliť. Budeme naďalej písať pravdu a odhaľovať klamstvá.“ Dozvedáme sa zrazu od jedného "veľkohubého" majiteľa pravdy. Samozrejme, iba jedinej a iba tej jeho pravdy. Ostáva sa spýtať, kde bol vlani, v akom paralelnom vesmíre, keď on sám bol na čele tých, ktorí volali po vypínaní ich pravde nevyhovujúcich webov a napokon si ich vypnutie takmer na pol roka vydupali u svojich mocenských poskokov. A keby si ho nevydupali, tak redakcia Hlavného denníka by fungovala, naťahovala by sa s hackermi síce, ale hoci prerušovane, fungovala by. Malá, "vrecková" redakcia bez štátnej reklamy a bez štedrých sponzorov. Kaviarenskí kšeftári s mocou a s ideológiami však fňukajú. A to ich ani prezidentkina cirkusová štátna svojvôľa - v tomto prípade "moc" je príliš slabé slovo - neeliminovala.

Vypnutie alternatívy diktátom štátu za podpory mainstreamu bolo čo?

Zrazu si v Akualitách spomenuli na "hybridnú vojnu"."Hybridná vojna, ktorej sme svedkom aj na Slovensku, zahŕňa rôzne techniky. Jej súčasťou sú aj útoky na médiá, ktoré fakticky informujú o situácii na Ukrajine a Slovensku." Na to sa nedá reagovať inak, iba smutným rehotom. Faktické informovanie? To je čo? To je to, keď Rusi vykonajú prielom do Ukrajinských pozícií, tak mainstream cudne ako stará dievka poodkryje iba členky a napíše, že "ukrajinská ofenzíva sa spomalila"? Alebo si mainstream myslí, že eliminuje blázna na čele koalície (tej donedávna vládnucej) iba tak, že o ňom nebude písať? A naopak, že Slovensko zbaví "Fica" iba tak, že o ňom bude písať každý druhý riadok? Hahá! To je tuposť a novinárska slepota priam na vizitke. Čo tak zamyslieť sa nad prieskumami verejnej mienky a najmä nad preferenčnými trendmi, ktoré nám práve preto ukazujú?

Čo tak zamyslieť sa nad vlastnou prácou, nevážený mainstream?

Hackeri na vás neútočia len preto, že nemajú čo robiť a nudia sa pri podvečernej kávičke. Niečo im prekáža. A skúste sa zamyslieť, ak máte ešte čím, čo to niečo na vašej strane je. Možno je to neobjektivita, možno nepravda, ak nie lož. Možno je to z vašej strany ideologická manipulácia nielen s občanmi, čitateľmi, ale aj s politikmi. Možno sú to vaše mocenské ambície na úkor objektívnej informovanosti. To všetko by mohli byť plne akceptovateľné dôvody hackerov na to, že sa rozhodli pohrať sa tentoraz s vami. Naznačiť vám, že už dosť, že takto ďalej nie. A možno je to iba marketingový ťah, ako upútať strateného čitateľa. Pri vašom ohýbaní pravdy je naozaj všetko možné. Mimochodom, hackeri sú zdatní vo svojom fachu a často oveľa inteligentnejší, ako vy dokážete pochopiť. Lebo vás nezaujíma žiaden iný názor, ako ten váš. Ten váš aktuálny.

A ešte k tej karme

Kto ucíti karmu, mal by pristúpiť k proseniam o odpustky. V tomto smere osožia vzývania osobných dobrotivých anjelov. "Treba sa im prihovoriť, a to priamo a bez okolkov. Samozrejme, progres nenastane okamžite; očistné úkony sa musia opakovať, ideálne každý deň. Pri anjelskej očiste pomáha aj oslovovanie archanjela Metatrona, majstra karmy. Je potrebné požiadať ho o to, aby on sám alebo jeho nebeskí súputníci vnášali do všetkých minulých životov svetlo lásky, čistoty, dobra, pochopenia, odpustenia."

Takže - zbavte sa nenávisti k "inakosti" (nie tej vami adorovanej, výlučne sexuálnej) a výsledok sa možno dostaví. Ale myslím si, že ani nie. Na to vám toho ešte veľa chýba a mnohé vám ešte ani len nedoplo.

Kto vlastne vládne v tomto štáte?!
"Ešte nikdy vo svojej modernej histórii nestálo Slovensko tak dramaticky blízko k občianskej vojne ako po dnešnom ráne." Takto komentuje šokujúci zásah NAKA voči policajtom vyšetrujúcich zločiny Čurillu & spol., ako aj raziu Hamranovho komanda... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme