BRIEF: Prezidentka požiadala pre zásah NAKA o zvolanie bezpečnostnej rady
17 | 08 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s ranným zásahom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v bezpečnostných zložkách štátu požiadala premiéra Ľudovíta Ódora, aby zvolal Bezpečnostnú radu SR. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka zároveň očakáva, že polícia spolu s dozorujúcim prokurátorom v medziach zákona veľmi rýchlo vysvetlia verejnosti okolnosti prípadu a svoj postup.

Príslušníci NAKA mali počas zásahu vo štvrtok ráno zadržať minimálne dve osoby. Má ísť o členov bývalého tímu Oblúk z policajnej inšpekcie. Zasahovať mali aj v dome riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča a bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Policajti sa mali nachádzať v budove SIS aj Národného bezpečnostného úradu. Informovali o tom viaceré slovenské médiá.

Hamran avizoval tlačovku

Tlačová konferencia prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana, prvého viceprezidenta Policajného zboru Branka Kišša a riaditeľa NAKA Ľubomíra Daňka sa uskutoční dnes, vo štvrtok 17. augusta o 13.00 h v zasadacej miestnosti Prezídia Policajného zboru na 2. poschodí, na Račianskej 45 v Bratislave.      

Téma: Rozuzlenie

Hlas ľudu: Buď Fiat!
Pri pohľade na Igorove volebné maskoty mi prichádza na um dávna príhoda. Nespomínam si, kedy to presne bolo. Ale viem, že to bolo v čase, keď v Československu kraľoval športový pozdrav Buď fit! Niekedy v sedemdesiatych rokoch. Staršia generácia si... Čítať ďalej
16 | 08 | 2023 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik