Toto už nie je Srbsko, ale Sýria!
16 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

"Toto už nie je Srbsko, je to Sýria!" Miestni Srbi hliadkujú v lesoch, aby odrazili migrantov neďaleko maďarských hraníc. Zobrali veci do vlastných rúk po sérii násilných útokov na ich komunity zo strany migrantov a pašerákov ľudí - píše srbský web rmx.news.

Obyčajní Srbi začali hliadkovať v lesoch v blízkosti svojich komunít, aby odradili migrantov po tom, čo ich na vidieckom území pozdĺž hraníc s Maďarskom nedávno našli desiatky vybavených strelnými zbraňami a muníciou.

Obyvatelia Hajdukova (maď. Hajdújárás), obce neďaleko maďarských hraníc, rozčarovaní z nekompetetnosti srbských úradov, sa v sobotu večer vybrali na vlastnú hliadku do neďalekého lesa.

Migranti útočia

Neznáme osoby predtým hádzali na rodinný dom ručné granáty. Dva granáty vybuchli a spôsobili škody. Pri večernej hliadke takmer okamžite narazili na ukrytých migrantov, ktorí následne z miesta činu ušli. Miestni tvrdia, že úrady im nepomáhajú.

"Došla nám trpezlivosť. Ak polícia niečo neurobí, prevezmeme kontrolu, ak to bude potrebné, uzavrieme diaľnicu alebo železnicu, aby sme ich zastavili,“ povedal jeden nahnevaný obyvateľ obce na stretnutí, kde sa všetci zhodli, že ich úrady sklamali. . Veria, že migračná kríza v ich komunite zašla tak ďaleko, že na jej vyriešenie sú podľa nich potrebné drastické opatrenia.

Buď alebo

"Na toto neexistuje názor. Je na polícii, aby rozhodla, čo chce. Buď dajú veci do poriadku, alebo obyvatelia niečo urobia,“ povedal miestny obyvateľ Sándor Balog.

Prestrelky medzi migrantmi sú v Hajdújárási na dennom poriadku. Pred bránou jedného z domov boli odpálené ručné granáty. Črepiny poškodili steny budovy, plot, rastliny a len vďaka šťastiu nedošlo k žiadnej tragédii. Obyvatelia prišli domov až po niekoľkých minútach.

"Toto je nepredstaviteľné. Toto už nie je Srbsko, je to Sýria. Nie je čo povedať. Nemôžeme voľne chodiť, nemôžeme sa hýbať, ale oni chodia so zbraňami a hádžu granáty. Nielen tu, ale aj inde,“ povedal Sándor Balog.

Miestni oznámili, že v prípade potreby pôjdu do lesov a nelegálnych imigrantov "odstránia". 

Američania rozzúrili Čínu - "ich" vírus bol vo Wu-Chane
Čína najnovšie mimoriadne zúri, a je otázka, prečo vlastne generál Li Shangfu tak narýchlo mieri do Moskvy! Čína včera verejne vyhlásila, že pred pár dňami odhalila US americké vírusy, ktoré infikovali tajné čínske vedecké zariadenia vo Wu -... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik