Juraj Šeliga sa činí! Pozvánku dostal aj GP SR Maroš Žilinka!
16 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Údajným manipulovaním nahrávok a prepisov policajných vyšetrovateľov sa má v piatok (18. 8.) zaoberať Ústavnoprávny výbor Národnej rady (NR) SR. Pozvanie na výbor dostali generálny prokurátor Maroš Žilinka, prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry Rastislav Remeta a dočasný riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Peter Juhás.

Zvolanie výboru inicioval poslanec Juraj Šeliga. Chce, aby výbor riešil "podozrenia z účelového nevyšetrovania manipulácie policajných nahrávok vyšetrovateľov".

"Manipulácie s nahrávkami vyšetrovateľov a ich klamlivé podsúvanie verejnosti považujem za zásah do férovej politickej súťaže, nezávislosti vyšetrovania a krivenie spravodlivosti," uviedol Šeliga. Výbor bude zasadať online formou, o jeho zvolaní informuje web NR SR.

Šeliga si myslí, že prípad zle prepísaných nahrávok elitných vyšetrovateľov je mimoriadne vážny. Tvrdí, že predstavitelia Smeru-SD tak podsúvajú verejnosti klamlivý a manipulatívny obraz o tom, že polícia konala na objednávku.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik