HARABIN: Špecializovaný súd a prokuratúru ZRUŠIŤ, budovu ZBÚRAŤ a pozemok ZASYPAŤ VÁPNOM! (VIDEO)
17 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Bývalý predseda Najvyššieho súdu a exminister spravodlivosti Štefan Harabin vo videu na YouTube reaguje na to, ako nedávno Špecializovaný trestný súd uložil prísny trest 5 rokov väzenia bývalej šéfke úradu práce v Piešťanoch za prijatie úplatku vo forme tašiek so zeleninou, vína či čokolády.

Kajúcnici dostávajú podmienky

Hoci podrobnosti tohto prípadu nie sú Harabinovi známe, podľa neho to vyzerá, ako keby tu išlo o nejakú formu prejavenia vďačnosti za nebyrokratický prístup tejto panej z úradu práce. Harabin ďalej poukázal na to, že prokurátorka Martina Kellerová považuje uložený trest za zákonný a spravodlivý. Bývalý minister pripomína, že Kellerová je stážistkou na Lipšicovej špeciálnej prokuratúre, ktorá s Lipšicom bola na aj výlete v Prahe. Stážistka tak podľa Harabina „zaknihovala“ ďalšie veľké víťazstvo nad najzávažnejšou korupciou, ktorú ma špeciálna prokuratúra v náplni práce.

Harabin pripomína, že tieto drakonické tresty zaviedol práve Daniel Lipšic. Kellerová mu podľa Harabina preukázala vernosť aj obžalobou. Špeciálny súd a prokuratúra od svojho vzniku riešili vlastne len takéto korupčné prípady, tvrdí ďalej Harabin. Zlom podľa Harabina nastal pred tromi rokmi, keď sa začala vyšetrovať závažná korupcia na vysokej úrovni, čo by podľa neho bolo v poriadku, keby sa tak nedialo na základe vykonštruovaných obvinení, kde kajúcnici dostávajú za korupciu iba podmienky výmenou za krivé, účelové svedectvá na politikov opozície.

A tak Imrecze, Makó či Slobodník majú za státisícové úplatky podmienky a pani z úradu práce za čokoládu a redkvičky päť rokov väzenia,“ konštatuje Harabin. Dodáva, že ako sudca by sa nevedel pozrieť človeku do očí, ak by za toto niekomu dal päť rokov, keď ten istý súd za stotisíckrát väčšie úplatky dokáže nájsť cestu pre podmienečný trest.

Aféra TATRAGATE: Padne Mazákova hlava?
Hoci s rečami o očiste súdnictva si do kresla ministra spravodlivosti sadala už Mária Kolíková zdá sa, že tú ozajstnú spustí až YouTuber Martin Daňo a jeho Tatragate. Hlavné protagonistky – Monika Tódová a Pamela Záleská – novinárka označovaná za... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Dôvera v justíciu je na bode mrazu

Harabin ďalej hovorí, že ešte ako predseda trestného kolégia sa opýtal niekdajšieho predsedu špecializovaného súdu Michala Trubana, že keď za 20-eurové úplatky dávajú päť rokov, čo budú potom dávať pri státisícových úplatkoch. Harabin sa pýta, či budú v takých prípadoch uložené tresty smrti rozštvrtením. To, že Lipšicova úprava sudcov núti dávať takéto tresty, môže podľa Harabina sudca riešiť uplatnením článku 6, odseku 1 Európskeho dohovoru o ľudských právach a slobodách, ktorý umožňuje ukladať primeraný a aj podmienečný trest.

Tu však podľa Harabina vidíme kvalitu ľudí, ktorí v týchto inštitúciách pracujú. „Hlavne nech mám vyriešený ďalší korupčný prípad pre štatistiku! Čo tam po spravodlivosti?,“ opisuje Harabin spôsob zmýšľania týchto ľudí. Toto je podľa Harabina kardinálny dôvod, prečo je dôvera v justíciu, ktorú v súčasnosti ovládajú politici a mimovládkari typu Kolíkovej, Mazáka či Dubovcovej či Lipšica, na bode mrazu.

V závere videa Harabin hovorí, že špecializovaný súd a špeciálnu prokuratúru, ale aj NAKA nielen, že treba zrušiť ako inštitúcie, ale treba ešte aj zbúrať budovu, kde dotyčný súd a prokuratúra sídlia a pozemok zasypať vápnom.

Sudca Truban a jeho rozšírená reakcia na kauzu novinárky so sudkyňou
Blízky vzťah sudcu s novinárom môže zasahovať do nestrannosti a nezávislosti súdu, vyslovil v periodiku Právne listy bývalý predseda Špecializovaného trestného súdu a jeho súčasný sudca, Michal Truban v reakcii na odhalenie vzťahu Moniky Tódovej a... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik