...a zas ruské ponorky!
17 | 08 | 2023 I Milan Laca

Rusko rozmiestnilo hypersonické rakety na nových jadrových ponorkách.

 

Rusko, podľa tamojšieho podnikateľa, rozmiestňuje hypersonické rakety na novú triedu ponoriek s jadrovým pohonom.

Majú rakety

Alexej Rachmanov, generálny riaditeľ ruskej vládnej spoločnosti United Shipbuilding Corporation (USC), povedal pre štátne médiá RIA Novosti, že jadrové ponorky triedy Jaseň budú vybavené hypersonickými riadenými strelami Zirkon. "Práca v tomto smere už prebieha," povedal Rachmanov.

Chystajú novú pandémiu?
Spojené štáty sa začali pripravovať na novú pandémiu, tvrdí ruské Ministerstvo obrany. USA sa chystajú na novú pandémiu a hľadajú vírusové mutácie. Splní sa to? Spojené štáty sa začali pripravovať na novú pandémiu hľadaním vírusových... Čítať ďalej
16 | 08 | 2023 | Milan Laca

Čo je to za ponorky

Ponorky triedy Jaseň sú plavidlá  s riadenými strelami s jadrovým pohonom. Útočné ponorky sú nenápadné a majú schopnosť úderu na veľké vzdialenosti konvenčnými riadenými strelami. Pridanie hypersonických rakiet,  ktoré sa pohybujú päťkrát rýchlejšie ako zvuk alebo ešte rýchlejšie a môžu manévrovať vo vzduchu, predstavuje väčšiu hrozbu pre západných spojencov v námornej oblasti.

Raketa

Hypersonická strela Zirkon je typ riadenej strely, ktorá je odpálená raketovým posilňovačom alebo nadzvukovým prúdovým lietadlom predtým, ako prevezme riadenie motor, ktorý ju poháňa prúdom vzduchu nadzvukovou rýchlosťou.

Rusi ju ešte asi nepoužili

Rusko použilo počas vojny na Ukrajine hypersonické strely, ako je Kinžal, s ničivým účinkom, ale nebolo hlásené použitie Zirkonu. USA zaostávajú v pretekoch o dostihnutie Ruska a Číny v oblasti hypersonických rakiet. Moskva a Peking sú oveľa ďalej v rozmiestňovaní týchto zbraní. Washington ešte musí vyvinúť skutočnú hypersonickú strelu. V posledných rokoch zrýchľuje tempo vývoja s väčšími finančnými prostriedkami.

NATO zachvátila panika
Jeden z amerických prezidentských kandidátov z Demokratickej strany Robert Kennedy Jr. označil dianie v NATO za skutočnú paniku. Aliancia sa podľa politika jednoducho bojí, že konfrontáciu s Moskvou jej štáty nielenže neustoja, ale viaceré aj rázne... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik