Šojgu: Vojenské zdroje Ukrajiny sú takmer vyčerpané, nadradenosť Západu je mýtus
15 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

"Vojenské zdroje Ukrajiny sú takmer vyčerpané, Ruská federácia znížila schopnosť Západu presadzovať svoje záujmy v rôznych regiónoch sveta." Vyhlásil to dnes, 15. augusta, ruský minister obrany, generál armády Sergej Šojgu na XI. moskovskej konferencii o medzinárodnej bezpečnosti.

"Predbežné výsledky nepriateľských akcií ukazujú, že ukrajinské vojenské zdroje sú takmer vyčerpané,"  - povedal.

Mýtus o neporaziteľnom Západe padol

Minister mal aj niekoľko ďalších dôležitých vyhlásení. Najmä to, že ruské ozbrojené sily počas uplynulých mesiacov vyvrátili mýtus o nadradenosti západných vojenských štandardov.

Západ na Ukrajine rozpracováva rôzne možnosti vedenia vojenských operácií, straty sa neberú do úvahy, Ozbrojené sily Ukrajiny nie sú schopné dosahovať výsledky aj napriek komplexnej pomoci Západu, poznamenal Šojgu. Zároveň dnes na bojisku nie je nič nezraniteľné ruskými zbraňami a v mnohých prípadoch je západné vybavenie dokonca horšie ako to "staré", sovietske. Spojené štáty nezískali prevahu a naďalej dodávajú kazetovú muníciu Ukrajine, hoci sami považujú jej použitie za vojnový zločin.

 

Na pozadí vyjny sa zvýšila úloha krajín Ázie, Afriky a Latinskej Ameriky vo svetovom systéme, no jednotlivé štáty ázijsko-pacifického regiónu sa pripojili k Západu v konfrontácii s Ruskom. Rozvoj vojenskej spolupráce medzi Ruskom a Severnou Kóreou zároveň nemožno považovať za ohrozenie mieru, národy oboch krajín nikoho neohrozujú.

Existuje istá možnosť, že súčasné provokácie Západu na Blízkom východe sa dejú s cieľom začať nový vojenský konflikt a odviesť tak tému Ukrajiny niekam do zabudnutia.

Dobrodružné sebectvo a neokolonializmus: Západ pridáva palivo do tlejúcich konfliktov – Putin
"Väčšina štátov sveta je pripravená brániť svoju suverenitu a národné záujmy, tradície, kultúru a spôsob života v procese dôsledného formovania multipolárneho sveta." Uviedol to ruský prezident Vladimir Putin v príhovore k účastníkom moskovskej... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik