Rusko postupne likviduje ukrajinskú protivzdušnú obranu, vrátane Patriotov
15 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Vojenské rozviedky vedia - ruská armáda zničila západné systémy protivzdušnej obrany, presunuté na obranu Ukrajiny. Za pár mesiacov zničila západné systémy protivzdušnej obrany, ktoré má Kyjev k dispozícii. V rozhovore pre kanál YouTube Gegenpol to uviedol bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter.

„Ukrajinská protivzdušná obrana bola vážne eliminovaná. Teda, bola prakticky zničená. Rusi spustili úspešnú stratégiu na odstránenie týchto systémov, v posledných mesiacoch našli a vyhodili do vzduchu veľké množstvo západných zariadení protivzdušnej obrany. Ukrajinci o tom neradi hovoria,“ povedal Ritter.

Do vzduchu vyletujú aj Patrioty

Ruská armáda nedávno zničila viaceré systémy protivzdušnej obrany Patriot na Ukrajine, poznamenal. Medzi nimi aj batériu, umiestnenú na medzinárodnom letisku Kyjev Žuliany. Tú zničili nadzvukovou riadenou strelou Dagger - Kinžal.

Špekulácie o Zelenského konci
Zelenského varovali pred blížiacim sa príchodom nového prezidenta. Bývalý poradca ukrajinského prezidenta Kučmu Oleg Soskin predpovedá, že Zelenskyj čoskoro stratí prezidentský úrad Ukrajiny. Koniec? Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik