Remišová potrebuje Hlas. Ten si pamätá aj za ňu (VIDEO)
16 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Pred časom Veronika Remišová (Za ľudí) na ministerstvo zakúpila stôl za štrnásťtisíc eur. Ten podľa Richarda Rašiho (Hlas-SD) využívala len na malé rokovania. Konferencie však organizovala na iných miestach a platil za ne štát, prípadne eurofondy. Niekdajšia podpredsedníčka vlády nás pritom tvrdošijne presviedča, že oni šetrili a nie sú za nimi žiadne kauzy.

Raši pripomína, že stôl nie je jediný problém Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI). Hoci mali k dispozícii obrovské priestory, konferencie museli organizovať cez externé firmy, čo šlo riadne do nákladov. Veronika Remišová je však presvedčená, že strana Za ľudí nemá žiadne kauzy. Na niektoré upozorňoval už počas jej pôsobenia aj Martin Dorčák (Hlas-SD).

Netušil, že záleží od skosenia hrany

Informácia o presnom skosení hrany bola novinkou aj pre Richarda Rašiho, no v porovnaní s tým, o čom hovorí dalej, to bola len perlička. Faktúry na MIRRI hovoria len v tomto roku o výdavkoch za konferencie viac, ako 386-tisíc eur. Všetky, až na jednu, sa pritom u súkromných firiem, objednávali ešte počas Remišovej ministrovania.

Screenshot z videa R. Rašiho

„Tieto peniaze platilo ministerstvo, ktoré sa pred dvoma rokmi presťahovalo do novej budovy v mrakodrape v Bratislave. Za čo sa platí každý rok o milión eur viac, ako by platili, keby sa nikam nesťahovali,“ vyratúva Raši vo videu na sociálnej sieti.

UPS... Remišová sa opäť sekla! NECHTIAC ZVOZILA LIPŠICA
Predvolebná kampaň je v plnom prúde. Niektorí politici sa tvária, ako keby ani neboli ministrami, či dokonca premiérmi, iní trpia akousi selektívnou slepotou. Takou je aj predsedníčka vyľudnenej strany Za ľudí, ktorá do volieb ide v koalícii s... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Ako z amerického filmu

„Má tam asi najdrahší nábytok na čele s konferenčným stolom z celej štátnej správy,“ pokračuje Raši a pýta sa, prečo v takýchto luxusných priestoroch ministerstvo neorganizuje svoje konferencie. Rašimu z toho vychádza, že Remišová nemyslela na to, že množstvo ľudí sa bude potrebovať niekde školiť. Najväčšia zasadačka na MIRRI totiž pojme maximálne zhruba 30 osôb. Takže pani Remišová s pár úradníkmi využívala kráľovských 1400 metrov štvorcových a súkromný výťah k tomu.

„Takto sa míňajú peniaze všetkých občanov Slovenska na papalášske maniere vybraných politikov Za ľudí,“ uzatvára svoje video podpredseda Hlasu.

Boli tu Za ľudí vôbec počas (aj ich) vlády?

„My zo Za ľudí sme nevytvárali konflikty, nemáme absolútne žiadne kauzy, v oblastiach, za ktoré sme boli zodpovední,“ presviedča Veronika Remišová vo videu a chváli sa, koľko kde ušetrili, že splnili množstvo bodov zo svojho predvolebného programu.

„Takže ideme s čistým štítom do toho,“ uzatvára Remišová.

Zábudlivá?

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie zbytočne platí za prázdny priestor viac ako 6000 eur mesačne. Upozornil na to dnes zakladajúci člen strany HLAS Martin Dorčák.

Martin Dorčák okrem iného upozornil na priestory bývalého sídla ministerstva o rozlohe 363 metrov štvrcových, ku ktorému zabudla bývalá ministerka Veronika Remišová vypovedať nájomnú zmluvu.

„Pôvodne tu mal byť showroom informatizácie – akési vzdelávacie stredisko, kde by sa žiaci z celého Slovenska, ale aj seniori a iní návštevníci chodili oboznamovať s elektronickými službami štátu podľa vzoru z Estónska. Tento projekt však V. Remišová zrušila a priestor využívala ako sklad,“ vysvetlil Dorčák.

HLAS: MIRRI by malo Remišovej ZOSOBNIŤ ŠKODY, ktoré štátu spôsobila
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie zbytočne platí za prázdny priestor viac ako 6000 eur mesačne. Upozornil na to dnes zakladajúci člen strany HLAS Martin Dorčák. Veronika akosi pozabudla Ide o priestor na prízemí... Čítať ďalej
01 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Kde je problém

Nájomná zmluva by podľa Dorčáka skončila v apríli tohto roka, ak by 6 mesiacov pred jej ukončením, čiže do konca októbra 2022, poslalo Remišovej ministerstvo prenajímateľovi oznámenie, že priestor si už ďalej nechce prenajímať.

„Remišová ho však vypovedať zabudla. Tým sa nájomná zmluva na prázdny priestor predĺžila o minimálne 4 mesiace,“ vyhlásil Dorčák.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik