Rada federácie opísala scenár dosiahnutia mieru na Ukrajine
15 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Ruský senátor Klimov povedal, že Spojené štáty by mali dať Ukrajine príkaz na podpísanie dohody s Ruskom. Dosiahnutie mieru na Ukrajine je totiž možné, iba ak Spojené štáty dajú Ukrajine príkaz na podpísanie dohody s Ruskom na základe schém, o ktorých sa diskutovalo pred rokom. Ďalšou možnosťou je nezávislá realizácia pôvodných cieľov Ruskom. Vyhlásil to v utorok 15. augusta senátor Rady federácie Andrej Klimov.

„Tieto schémy by mali zohľadňovať objektívnu realitu, všetko, čo sa odvtedy zmenilo, najmä minulé referendá. Potom musia ukrajinské úrady podpísať papier,“ povedal Klimov v rozhovore pre Lenta.Ru.

Zákaz vstupu do politiky

Ukrajinskí politici po podpise dohody podľa senátora nebudú mať možnosť byť opätovne zvolení na nové funkčné obdobie pre nevraživosť obyvateľstva. Preto im USA budú musieť poskytnúť záruky osobnej bezpečnosti. Klimov dodal, že v tomto prípade bude mať Washington možnosť predstierať, že nič nestratil, prehral to Kyjev.

A Ukrajina bude mať možnosť vybrať si iných vládcov, ktorí obnovia neutrálny status krajiny. Chcel by som pripomenúť, že Ukrajinu sme uznali za suverénny štát práve preto, že bol vyhlásený jej neutrálny štatút,“ zdôraznil poslanec.

Závisí to na (svoj)vôli USA

Sultan Khamzajev, člen Výboru Štátnej dumy pre bezpečnosť a boj proti korupcii, ešte v ten deň povedal, že len čo sa Spojené štáty unavia ukrajinským konfliktom, Washington prikáže ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, aby začal rokovania s Moskvou .

Khamzajev poznamenal, že Zelenskyj si zviazal ruky dekrétom zakazujúcim proces vyjednávania s Ruskom.

Ukrajinský minister zahraničných vecí Oleksij Kuleba 12. augusta povedal, že nadchádzajúca politická sezóna sa môže pre Ukrajinu ukázať ako ťažká, keďže viac štátov začne vyzývať Kyjev na rokovania s Moskvou.

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov zase koncom júla vyhlásil, že neexistujú žiadne predpoklady na mierové urovnanie konfliktu. Kyjevský režim nechce a nemôže chcieť mier, je len nástrojom v strete medzi kolektívnym Západom a Ruskom, zdôraznil Peskov.

Posledné kolo rozhovorov medzi Ruskom a Ukrajinou sa uskutočnilo v tureckom Istanbule 29. marca 2022. Trvali asi tri hodiny. Potom sa v októbri Kyjev oficiálne zriekol kontaktov s Moskvou.

Turecko hlási - Ukrajina prišla o tri z piatich batérií Patriotov
Turecká rozviedka tvrdí, že tri batérie rakiet PATRIOT, vyrobené v USA, boli na Ukrajine zničené ruskými hypersonickými strelami „Kindžal“. Teraz na Ukrajine zostávajú iba dva takéto systémy. Ukrajina stratila celkom už dve tretiny vzdušnej... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik