Prielom pri Charkove - armáda Kyjeva cúva, obyvateľstvo uteká
15 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Ukrajinská armáda začala pri Charkove ustupovať kvôli masívnemu útoku ruských síl, povedal bývalý agent CIA Larry Johnson v rozhovore s novinárom Stephenom Gardnerom.

Rusko spustilo ofenzívu pri Charkove a vyvíja vážny tlak na front. Ukrajina evakuuje obyvateľstvo a ukrajinská armáda sa sťahuje - povedal expert.

Kyjev je bezradný

Kyjev podľa neho nemá dostatok zbraní a munície, aby takýto nápor zadržal. Ukrajinská armáda navyše nedisponuje potrebným počtom delostreleckých a protiraketových obranných systémov, aby mohla pokračovať v boji, povedal Johnson.

Ruské ministerstvo obrany už skôr oznámilo, že armáda pokračuje v ofenzíve v smere na Kupjansk. Ako bolo uvedené, oddiely západnej skupiny armád Ruskej federáciel zlepšili svoju pozíciu pozdĺž frontovej línie.

Začiatkom augusta ministerstvo obrany oznámilo oslobodenie obce Novoselovskoe v smere na Kupjansk. Šéf administratívy Charkovskej oblasti Vitalij Gančev 8. augusta uviedol, že ruská armáda v uplynulých dňoch oslobodila ďalších päť osád v regióne.

NATO zachvátila panika
Jeden z amerických prezidentských kandidátov z Demokratickej strany Robert Kennedy Jr. označil dianie v NATO za skutočnú paniku. Aliancia sa podľa politika jednoducho bojí, že konfrontáciu s Moskvou jej štáty nielenže neustoja, ale viaceré aj rázne... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik