Pozvánka na 19.8. - spomienku pri píležitosti výročia úmrtia Andreja Hlinku
15 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

"PIETNA SPOMIENKA NA OTCA SLOVENSKÉHO NÁRODA MONS. ANDREJA HLINKU", avizuje občqanske združenie Cyrilometodiáda. "Spoločnosť Andreja Hlinku, CYRILOMETODIADA, o. z., a Nadácia PRO PATRIA Vás srdečne pozývajú  na uctenie si pamiatky otca slovenského národa Mons. Andreja Hlinku pri príležitosti 85. výročia jeho úmrtia.

Spomienka sa uskutoční 16. augusta 2023 o 16.30 hod. pri pamätníku Andreja Hlinku v Parku Andreja Hlinku v bratislavskom Ružinove.

Osobnosť národa

Andrej Hlinka, obetavý a verný Kristov kňaz, nekonformný politik a človek čistého srdca, patrí k najvýznamnejším osobnostiam národného a kresťanského života nášho národa.

Národná rada Slovenskej republiky dňa 26. októbra 2007 prijala Zákon o zásluhách Andreja Hlinku o štátotvorný slovenský národ a o Slovenskú republiku (Zákon č. 531/2007 Z. z.).

Na ocenenie mimoriadnych zásluh Andreja Hlinku bola v budove Národnej rady Slovenskej republiky nainštalovaná busta Andreja Hlinku a pamätná tabuľa, na ktorej je uvedený text:

Andrej Hlinka sa zaslúžil o slovenský národ a Slovenskú republiku

Život Andreja Hlinku je životom národného bohatiera, ktorý stál a stojí v hrdom boji rovnako za svoj slovensko-národný a kresťanský ideál. Vernosť tomuto ideálu spečatil svojou osobnou nezištnosťou a utrpením, takýmito slovami prejavil úctu a uznanie svojmu katolíckemu súpútnikovi Martin Rázus, evanjelický kňaz a vzácna osobnosť slovenského národného a kultúrneho života.

"Pozývame Vás do ružinovského Parku Andreja Hlinku, aby sme si aj my spoločne uctili otca národa spomienkovou slávnosťou a kladením vencov k jeho pamätníku v deň jeho úmrtia. Tešíme sa na stretnutie a príležitosť spoločne načerpať z jeho duchovného posolstva nášmu národu."

Verdikt ESĽP môže pána Mazáka nepríjemne prekvapiť
Pred časom Ján Mazák, Kolíkovou a Matovičom dosadený predseda Súdnej rady skonštatoval, že v prípade kauzy Tatragate, ktorej hlavnými aktérkami sú „elitná“ sudkyňa a „špičková“ novinárka, je všetko v poriadku. Ich „rodinný vzťah“ podľa neho okrem... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik