Opäť manipulácia nahrávok. V hlavnej úlohe Hamran a ÚŠP
15 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Pondelkovú (14. augusta) tlačovú besedu (TB) Štefana Hamrana si so záujmom pozrel aj nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Ten po jej zhliadnutí konštatuje, že Štefan Hamran spolu s Úradom špeciálnej prokuratúry opäť manipulujú nahrávky.

Šutaj Eštok obviňuje z manipulácií nahrávok hneď niekoľko inštitúcii a podľa neho je načase, aby s tým prestali. Včerajšiu Hamranovu TB sledoval aj Robert Fico, ktorý znechutene konštatuje, že sme sa dozvedeli všetko možné, len podstatné veci policajný prezident nespomenul. Napríklad to, kedy nahrávka, o ktorej hovoril, vznikla. Hamnan na svojej TB skonštatoval aj fakt, že už tu nie je 12 rokov budovaný systém „našich ľudí“, čo vyvracia sudkyňa Pružinec Eren.

Nezaostáva ani ŠTS

“Prokurátor sa dopustil istých nie nevýznamných zjednodušení,” cituje poslanec sudcu Špecializovaného trestného sudu (ŠTS) Jána Hrubalu. Jeho vyjadrenie je podľa poslanca jasný signál, že „Prokurátor si vymyslel vlastnú interpretáciu príbehu, ktorú neskôr verejne komunikoval aj policajný prezident Hamran.“

FICO: HAMRAN SA DNES PRIZNAL, LEN ÓDOR A ČAPUTOVÁ ČUŠIA! (VIDEO)
Hamran sa dnes priznal, že po ministrovi Šimkovi sa chystá na šéfa SIS Aláča a generálneho prokurátora Žilinku! Premiér Ódor a prezidentka Čaputová čušia a zase len citlivo vnímajú hrubé politické zneužívanie polície, len 6 TÝŽDŇOV pred voľbami,... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Prečo mu to prekáža

„Prokurátori UŠP by už mali prestať manipulovať vyšetrovania a Hamran by mal prestať vyťahovať veci zo spisov a verejne ich komunikovať,“ konštatuje Šutaj Eštok po zhliadnutí tlačovej besedy policajného prezidenta Štefana Hamrana.

Hamran sa priznal

Rovnakú tlačovú besedu sledoval so záujmom aj predseda Smeru-SSD Robert Fico. O tom, čo ho zaujímalo prioritne, sa však veľa nedozvedel.

"Prezident PZ Štefan Hamran bez akéhokoľvek zaváhania uviedol, že zákrok polície proti T. Gašparovi mal byť odôvodňovaný len tým, že Tibor Gašpar robil tlačové konferencie. My sme oprávnene čakali, že dnes polícia a NAKA vysvetlia nevysvetliteľný zákrok proti Tiborovi Gašparovi, kandidátovi najsilnejšej opozičnej strany, a to 6 týždňov pred voľbami. Namiesto toho predložil klebety medzi bývalým policajtom a najznámejším udavačom Petrom Petrovom, alias Tigrom. Aby boli zneužité politicky aj trestnoprávne proti GP a riaditeľovi SIS a proti opozícii,“ konštatuje Fico s tým, že Hamran neuviedol, kedy nahrávka vznikla.

Fico to vysvetľuje tým, že nahrávka je z 10. februára 2022.

„V kauze Súmrak som bol spolu s ďalšími obvinený v apríli 2022, preto je namieste otázka, prečo súčasťou môjho obvinenia neboli aj klebety policajta a udavača z februára 2022?,“ uvažuje Fico

Hovoril, hovoril, občas sa zamotal

Počas viac, ako hodinu trvajúcej tlačovej besedy policajný prezident niekoľkokrát zdôraznil, ako nechce hovoriť o živých spisoch, následne však hovoril práve o nich. Nezabudol však pripomenúť, že ani on, ani prezidentka si neprajú byť zaťahovaní do predvolebnej kampane. Skonštatoval, že dvanásť rokov sa tu budoval systém „našich ľudí“ a preto niektorí teraz predpokladajú, že ľudia vo vysokých štátnych funkciách ovplyvňujú vyšetrovanie.

Ďalšia sudkyňa ku kauze TATRAGATE: KOLÍKOVEJ ĽUDIA SÚ NEDOTKNUTEĽNÍ! A Záleská stále mlčí
Nie je to ich súkromná vec! Ayša Pružinec Eren je sudkyňa Krajského súdu Bratislava, členka Súdnej rady a viceprezidentka Združenia sudcov Slovenska (ZSS). Do povedomia bežnej verejnosti sa dostala „vďaka“ sporu s poslancom Alojzom Baránikom, ktorý... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Nie, systém „našich ľudí“ tu už naozaj nemáme

„Som presvedčená, že od volieb 2020 sa v justícii vďaka dnes už poslankyni Kolíkovej, politickému nominantovi v Súdnej rade predsedovi Mazákovi a predsedovi ŠTS - vytvorila „kasta“ našich ľudí, ku ktorým sa kompetentní správajú ako k nedotknuteľným a je im dovolené úplne všetko. Rozdielnosť ich prístupu k „našim sudcom“ a tým druhým je zreteľný,“ myslí si sudkyňa Pružinec Eren a pripomína niekoľko príkladov zo Súdnej rady, kde „neposlušní“ sudcovia (Števík, Šamko) sú disciplinárne napomínaní predsedom Mazákom, prípadne sú žiadané tresty pre nich, kým sudcovia, ako Kliment napriek niekoľkým nálezom Ústavného súdu nečelí žiadnemu trestu aj napriek tomu, že „vďaka“ jeho rozhodnutiam niektorí obvinení boli aj viac, ako rok v kolúznej väzbe.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik