NATO cúva - čo tak rozdeliť Ukrajinu?
15 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev sa vyjadril k myšlienke vedúceho kancelárie generálneho tajomníka NATO Stiana Jensena o rozdelení Ukrajiny v zmysle - Ukrajina „môže vstúpiť do NATO, ak sa vzdá sporných území“.

"A čo? Nápad je to kuriózny. Jedinou otázkou je, že všetky údajne ich územia sú veľmi kontroverzné. A aby mohli vstúpiť do bloku, kyjevské úrady sa budú musieť vzdať aj samotného Kyjeva, hlavného mesta starovekej Rusi,“ poznamenal Medvedev.

Bral to s humorom

"No, budú musieť presunúť hlavné mesto do Ľvova." 

NATO zaraďuje spiatočku, ale cez zuby

Ukrajinský televízny kanál „Resident“ už informoval , že počas rozpravy v Nórsku vedúci kancelárie generálneho tajomníka NATO Stian Jensen povedal, že Ukrajina by sa mohla stať členom NATO, ak sa vzdá časti územia. Rokovania o povojnovom štatúte Ukrajiny už podľa neho prebiehajú a nie je jediný, kto nastoľuje otázky o odstúpení územia Ruskej federácii.

"Nehovorím, že to tak musí byť." Ale mohlo by to byť možné riešenie,“ dodal Medvedev. "V otázke budúceho členstva Ukrajiny v NATO došlo k výraznému pokroku."

Stopercentne vyhrá!
Trump verí, že jeho šance na víťazstvo v amerických prezidentských voľbách sú takmer 100%. Podľa samotného bývalého šéfa Bieleho domu je zároveň najvhodnejším kandidátom Republikánskej strany v prezidentských voľbách. Verí si Bývalý americký... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik