Nastáva zlomový bod na Ukrajine
16 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Americké médiá už bez akejkoľvek propagandistickej mediálnej masáže aktuálne potvrdzujú, že Rusko postupuje na mesto Kupjansk v Charkovskej oblasti – a je pripravené  ho ovládnuť. Citujeme z nytimes.com a z globalresearch.ca.

Píšu o ukrajinskej evakuácii nielen Kupjanska, hlavného železničného uzla, ale aj evakuácii Ukrajiny v celkovom počte 53 osád v regióne. So 100 000 ruskými vojakmi v regióne a čoraz tenšími ukrajinskými zálohami to bude veľká ruská ofenzíva – a pre Ukrajinu porážka. Ukrajina bude ako obvykle bojovať o svoju porazenú pozíciu s posledným Ukrajincom, po čom bude následné ruské víťazstvo a postup na Ukrajine ešte väčší.

Nastáva nezvratný zlom

Toto je zlomový bod vo vojne na Ukrajine. Ukrajina vyčerpáva svoje útočné schopnosti bez toho, aby čokoľvek dosiahla, a Rusko sa teraz presúva, aby obsadilo strategické mesto. Potom už bude pre Ukrajinu všetko len horšie a horšie.
Pokiaľ ide o zdrojovaný článok v New York Times, ktorý hovorí o ruskom „mučení“, je to nepodložené, na rozdiel od používania mučenia na Ukrajine. Stačí si vypočuť Gonzala Liru , ktorý je občanom USA a je v súčasnosti v mučiarni ukrajinskej SBU. Gonzalovi, ktorý má ochorenie srdca, teraz hrozí 5 až 10 rokov väzenia a takmer istá smrť v ukrajinskom väzení za to, že využil svoju slobodu prejavu. Takto fungujú väznice v „spriatelených krajinách“ USA, ako je „demokratická“ Ukrajina.

Turecko hlási - Ukrajina prišla o tri z piatich batérií Patriotov
Turecká rozviedka tvrdí, že tri batérie rakiet PATRIOT, vyrobené v USA, boli na Ukrajine zničené ruskými hypersonickými strelami „Kindžal“. Teraz na Ukrajine zostávajú iba dva takéto systémy. Ukrajina stratila celkom už dve tretiny vzdušnej... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik