Dobrodružné sebectvo a neokolonializmus: Západ pridáva palivo do tlejúcich konfliktov – Putin
15 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

"Väčšina štátov sveta je pripravená brániť svoju suverenitu a národné záujmy, tradície, kultúru a spôsob života v procese dôsledného formovania multipolárneho sveta." Uviedol to ruský prezident Vladimir Putin v príhovore k účastníkom moskovskej konferencie o medzinárodnej bezpečnosti, ktorá sa otvára 15. augusta.

Podľa ruského lídra v rôznych regiónoch sveta vybuchujú staré konflikty a vyvolávajú nové. Cieľom tých, ktorí to robia, je, ako poznamenal prezident Ruska, ťažiť z ľudských tragédií, prinútiť štáty k vazalskej poslušnosti.

NATO nikdy nebol obranný pakt

Podľa Vladimíra Putina krajiny NATO budujú svoj útočný potenciál, snažia sa presunúť vojenskú konfrontáciu do kozmického a informačného priestoru. Okrem toho sa podľa neho Spojené štáty americké snažia preformátovať systém medzištátnej interakcie v ázijsko-tichomorskom regióne a ich kroky smerujú k vytváraniu vojensko-politických združení kontrolovaných Washingtonom.

Neokolonializmus v praxi

Prezident Ruska zdôraznil, že ohniská napätia, ktoré tlejú v iných regiónoch sveta, sú v skutočnosti generované geopolitickými dobrodružstvami, sebeckými, neokoloniálnymi akciami Západu. „K čomu vedie politika prilievania oleja do ohňa, je jasne vidieť na príklade Ukrajiny. Do neonacistického režimu sa pumpujú miliardy dolárov, zbrane, munícia, posielajú sa vojenskí poradcovia a žoldnieri. Robí sa všetko preto, aby sa konflikt ešte viac rozprúdil,“ povedal Vladimir Putin.

Nemecko si podmanili a sterorizovali migranti
"Hanba štátnej moci! Nemecký minister: Moja dcéra (17) sa už neodváži ísť cez Görlitzer Park – a to ani s priateľmi ! Život v Nemecku sa premenil na nahoršiu nočnú moru!" Píše v Berliner Zeitung nemecký minister poľnohospodárstva Cem Özdemir... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik