Beňová VYTIAHLA na Šimečku jeho vlastnú prácu: NA TOTO SI ZABUDOL?
14 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Osem slovenských europoslancov na čele so Štefancom a Šimečkom poslali  oficiálny list maďarskému ministrovi zahraničných vecí Péterovi Szijjártóovi. Ten cez víkend vyhlásil, že na celom svete vrátane Slovenska sa uskutočňuje stíhanie politikov, ktorí sú v opozícii voči "medzinárodnému liberálnemu mainstreamu a odvážne zastávajú národné záujmy". Europoslankyňa Monika Beňová má pre Šimečku odkaz.

Beňová má pár poznámok k predsedovi PS a europoslancovi Michalovi Šimečkovi a jeho “kritike” poznámky Szijjártóa.

Nikto nič nesmie povedať len ON!

"Poslanec EP Šimečka ako spravodajca Správy o dodržiavaní zásad právneho štátu v EÚ napr. vyjadruje poľutovanie nad tým, že Maďarsko tým, že nevykonalo rozsudok SDEÚ týkajúci sa nezákonných obmedzení financovania občianskych organizácií zo strany osôb so sídlom mimo Maďarska, čo samo osebe predstavuje závažné porušenie právneho štátu, pokračuje v zmenšovaní priestoru občianskej spoločnosti v krajine; naliehavo vyzýva Komisiu, aby postúpila prípad Maďarska Súdnemu dvoru EÚ a bezodkladne požiadala o uplatnenie odrádzajúcich sankcií podľa článku 260 ZFEÚ; so znepokojením konštatuje, že čoraz viac členských štátov prijíma právne predpisy, ktoré vytvárajú závažné obmedzenia slobody združovania a prejavu organizácií občianskej spoločnosti, a prispievajú tak k zmenšovaniu priestoru pre občiansku spoločnosť; Toto je aj dôvod bezbrehej podpory mimovládnych organizácií spolufinancovanych zo zahraničia pre politiku Progresívneho Slovenska," upozorňuje Beňová.

Prízvukuje, že takisto hlasoval za reguláciu krátenia fondov EÚ a podporoval pozastavenie práv pre Maďarsko, predsedať Rade EÚ v roku 2024.

"Tak teraz neviem, či na svoju “prácu” M. Šimečka zabudol alebo či teda platí, že nikto nič nesmie povedať len ON čokoľvek a na kohokoľvek," uzavrela Beňová.

FB/Michal Šimečka

Slovenskí europoslanci odmietli výroky Szijjártóa

Osem slovenských europoslancov odmietlo výroky maďarského ministra zahraničných vecí Pétera Szijjártóa o postupe slovenskej polície. Poslali mu oficiálny list, ktorý inicioval europoslanec Ivan Štefanec. Informuje o tom spravodajca TASR.

Štefanec a ďalší slovenskí europoslanci Szijjártóa upozornili, že jeho vyjadrenia neprispievajú k želaným dobrým susedským vzťahom. "Dobré vzťahy sú založené na vzájomnom rešpekte a dodržiavaní pravidiel," odkázali okrem Štefanca do Budapešti aj Vladimír Bilčík, Martin Hojsík, Eugen Jurzyca, Miriam Lexmann, Peter Pollák, Michal Šimečka a Michal Wiezik.

Szijjártó cez víkend vyhlásil, že na celom svete vrátane Slovenska sa uskutočňuje stíhanie politikov, ktorí sú v opozícii voči "medzinárodnému liberálnemu mainstreamu a odvážne zastávajú národné záujmy".

PRIESKUM Progresívnych liberálov VYSTRIE! FICO POPULÁRNEJŠÍ AKO ČAPUTOVÁ
Vysoké víťazstvo strany Smer-SSD! Exkluzívny prieskum agentúry SANEP pre televíziu ta3 potvrdzuje, že ak by sa voľby konali v týždni od 6. do 13. augusta, Smer si svoju pozíciu utvrdzuje. Najdôveryhodnejším politikom je Robert Fico, po ktorom... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik