Nevyšla ofenzíva? To ONI, nie my...
13 | 08 | 2023 I Milan Laca

„Veľmi tomu nerozumejú“. Ukrajinci našli tých, čo sú zodpovední za zlyhanie Ozbrojených síl Ukrajiny.

UNIAN: Ukrajina obvinila inštruktorov NATO zo zlyhania protiofenzívy.

Oni sú babráci, nie my...

Za neúspech letnej protiofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny je zodpovedné vojenské vedenie Severoatlantickej aliancie, píše ukrajinský server  UNIAN. "Toto je presne zlyhanie - po ktorom naše ústredie začalo konať po svojom, ignorujúc západných teoretických poradcov, ktorí málo rozumejú tomu, čo sa tu deje," uvádza sa v článku.

Francúzska Agence France Presse: EÚ pomáha Ukrajine vraždiť civilistov
Európska únia od začiatku konfliktu dodala Ukrajine takmer 224.000 delostreleckých nábojov a viac ako 2000 rakiet. Začiatkom júna šéf diplomacie EÚ Josep Borrell potvrdil ďalšiu dodávku munície rôznych kalibrov na Ukrajinu. Všíma si web... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Bez lietadiel

Podľa novín,  problém spočíva v tom, že vzdušná dominancia hrá kľúčovú úlohu v doktrínach NATO a to je práve to, čo ukrajinská armáde nemá. 

... a ani nebudú!
V článku sa tiež uvádza, že USA neodovzdajú stíhačky F-16 Ukrajine , pretože ruská armáda by ich bola schopná zostreliť, čo dokazuje neúčinnosť úsilia Západu v podpore Kyjeva.
Straty
4. augusta ruské ministerstvo obrany oznámilo, že od začiatku „protiofenzívy“ v júni až júli stratili ukrajinskí vojaci viac ako 43 tisíc ľudí a takmer 5 tisíc kusov rôznych zbraní. Medzi zničenou ukrajinskou technikou je 26 lietadiel, deväť vrtuľníkov, 1831 obrnených vozidiel , vrátane 25 nemeckých tankov Leopard, sedem francúzskych kolesových tankov AMX a 21 amerických bojových vozidiel pechoty Bradley. Západné médiá si všímajú najmä efektivitu mínových polí ruských síl. Americký minister zahraničných vecí Anthony Bilnken vyšak vyslovil názor, že ofenzíva ozbrojených síl Ukrajiny bude pokračovať „ešte veľa mesiacov“ a Washington začal Ukrajine dodávať kazetovú muníciu. Podľa ruských expertov, však nie je schopná radikálne zmeniť situáciu.
Ukrajina útočí na Krym
Ukrajina sa prvý raz pokúsila zaútočiť na Krymský most raketou. Podľa ruského ministerstva obrany, raketu zostrelili systémy protivzdušnej obrany nad Čiernym morom. Útok "Kyjevský režim sapokúsil zaútočiť na Krymský most protilietadlovou... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik