VAROVANIE! Tri MEDVEDE pri obľúbenej TURISTICKEJ atrakcii (FOTO)
12 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Na výskyt medveďov upozornili v regióne Turiec, medzi obcami Blatnica a Folkušová (okres Martin). V nočných hodinách ich videli pri ceste, kúsok od zrúcaniny hradu Blatnica. Ďalšia medvedia rodinka sa pohybuje pri obci Hiadľ (okres Banská Bystrica).

 

Na pohyb medveďov upozornila Vanessa, ktorá daným úsekom práve prechádzala. “Takýto traja krásavci sú medzi Blatnicou a Folkušovou, zhruba pri výstupe na hrad. Tak, dávajte bacha,” vyzvala ľudí cez sociálnu sieť, spolu s priloženou fotografiou.

Domáci aj turisti by mali dbať na zvýšenú ostražitosť. Podľa fotografie by malo ísť o tri mláďaťa, či sa v blízkosti nachádza aj ich matka – medvedica, nie je známe, píše portál zoznam.sk.

Medvede zachytené medzi medzi Blatnicou a Folkušovou. Zdroj: FB/Dopravný servis/Vanessa B.

Vanessa uvádza, že zhruba o hodinu vzhliadla aj ďalšieho medveďa, tentokrát priamo v susednej obci. “Znovu hlásim macka, priamo v Mošovciach pri parku. Teraz je o kus väčší a agresívnejší. Volala som policajtov,” uviedla. Či sa výskyt medveďa potvrdil, nateraz nie je známe. Správu budeme aktualizovať.

Obec Blatnica len včera popoludní na sociálnej sieti občanov vyzvala, aby v prípade ohrozenia majetku a zdravia medveďmi bezodkladne kontaktovali Zásahový tím pre medveďa hnedého.

Medvede nezastavil ani plot: Ničili úle a pustili sa do hodovania

Berieme im životný priestor aj obživu, tak sa medvede vybrali kŕmiť na cudzie. Pán Milan z Hiadľa (okres Banská Bystrica) má po víkende hlavu v smútku.

Medvedia rodinka mu zničila tri úle a pochutnala si na plástoch. Všetko sa odohralo asi 200 metrov od domov.

„Škoda je vo výške 250 eur. Ak včely neprežijú, tak raz toľko,“ uviedol pre portál Dnes24.sk včelár, ktorý mal úle v oplotenej záhrade.

NAJVÄČŠIE OHROZENIE DEMOKRACIE OD ROKU 1989! Ale kopú a kopú ako zdochýnajúci kôň
Politológ a historik Eduard Chmelár o zadržaní kandidáta do predčasných volieb za stranu Smer a bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara tvrdí, že to, čo sa udialo dnes je taká kriminalizácia politickej opozície, aká tu nebola od Nežnej... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik