ZÚFALÝ VABANK Hamranovsko-Lipšicovskej mafie! S tichým posvätením Čaputovej
12 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Vďaka Národnej kriminálnej agentúre „uhorková sezóna“ nezačala ani v piatok 11. augusta. NAKA totiž bez domovej prehliadky zadržala Tibora Gašpara. Jeho syn, právnik, hovorí o akcii Úradu špeciálnej prokuratúry pod vedením Daniela Lipšica a NAKA, ktorá podlieha Štefanovi Hamranovi. Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) mu dáva za pravdu. Myšlienku na sociálnej sieti obšírnejšie rozvinul.

Matúš Šutaj Eštok si myslí, že bez ohľadu na to, ako voľby dopadnú, si Daniel Lipšic a Štefan Hamran pripravujú pôdu na to, aby sa nevyšetrovala ich trestná činnosť. Akcia Ezechiel 7, čo má „rukopis“ čurillovcov a citáty z knihy tohto proroka však hovoria za všetko. Poslanec tiež avizuje, že podobným prípadom nie je zrejme koniec, pretože niektorým z univerzálnych udavačov sa obnoví pamäť v starých prípadoch – veď aj piatkové zadržanie Gašpara hovorí o uzavretom prípade.

V tejto súvislosti aj Robert Fico na tlačovej besede skonštatoval, že takéto prípady sú brutálnym zásahom do demokracie. Aj Šutaj Eštok rovnako, ako mnohí iní konštatuje, že Šimko musel padnúť, aby mohol Ďurka „čistiť“. V súvislosti s Tiborom Gašparom sa Miroslav Radačovský obáva, že by ho mohol čakať osud Milana Lučanského.

Robí si priestor

„Dnešným Gašparovým zadržaním odštartovala Lipšicova kampaň s cieľom, aby vytvoril priestor pre pokračovanie v manipulovaní vyšetrovaní aj po voľbách bez ohľadu na to, či rezort vnútra pripadne Progresívnemu Slovensku, alebo OĽaNO. Expert Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak bol blízkym poradcom ministra vnútra Romana Mikulca, čiže je úplne jedno, kto z nich by si osvojil biele goliere okolo Hamrana. Iba tak môžu docieliť, aby sa trestná činnosť okolo Lipšica a Hamrana nevyšetrovala,“ domnieva sa Matúš Šutaj Eštok.

Ten má informácie, že dôvodom zadržania Gašpara bolo vyjadrenie jedného z univerzálnych udavačov Bernarda Slobodníka. Ten síce nikdy nikoho nevidel prevziať úplatok, ale myslí si, že sa tak stalo.

„V predvolebnom boji stačí 1 veta na to, aby človeka obvinila NAKA za korupciu. Im je jedno, ako prípad dopadne o 2 mesiace alebo o pol roka. Dôležitý je pre nich termín volieb,“ dopĺňa Šutaj Eštok.

Radačovský sa bojí, že Gašpara čaká osud Lučanského
Kým advokát Marek Para označil zadržanie Tibora Gašpara za účelové, v súvislosti s ním (aj on) spomína Pamelu Záleskú, no dôvod vidí aj v niečom inom. Miroslav Radačovský (SNS / Slovenský patriot) má po piatkovom ráne zmiešané pocity. Na jednej... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Akcia Ezechiel 7

V súvislosti s názvom policajnej akcie, Šutaj Eštok konštatuje, že NAKA nemala ani toľko rozumu, aby sa neprihlásila k politicky motivovanému zadržaniu. A tiež k tomu, že so zadržiavaním nemienia skončiť skôr, ako po voľbách. Čo sa týka biblického Ezechiela, knihy proroka s tým to menom, cituje niekoľko viet:

„Pohroma za pohromou prichádza“.

„Blízko je deň zdesenia a nie výskania po vrchoch“.

„Každý z nich zomrie pre svoju vinu“

„Naložím s nimi podľa ich ciest a budem ich súdiť podľa ich spôsobu súdenia“

Rok ticha

„Je zaujímavé, že za posledný rok voči opozičným politikom, prípadne ľuďom, ktorých médiá s politikmi spájajú nebol realizovaný žiadny zásah. Som zvedavý, koľko takýchto zásahov stihne Hamran s Lipšicom za 50 dní do volieb,uvažuje Šutaj Eštok s tým, že ak sa tak bude diať, tak na základe svedectiev v starých kauzách, v ktorých sa záhadne oživí pamäť multiudavačom Petrovovi, Slobodníkovi, Makóovi, či Imreczemu.

Starý prípad

S týmto súhlasí aj Robert Fico. Gašpar bol zadržaný v starom prípade, preto nerozumie, prečo bolo nutné ráno o 4:40 ho v rámci kauzy Očistec vytiahnuť z domu, ako zločinca. Fico verí, že táto vec ako začala, tak aj skončí. Odporučil Zuzane Čaputovej a jej Sorošovským poskokom, aby pozatvárala celú opozíciu. Očakávajú, že celý cirkus bude pokračovať návrhom na Gašparovu väzbu a Smer to vníma ako oficiálny útok štátu na politickú opozíciu.

Aktuálne: Z tohto sa Čaputová a Ódor nemôžu vyvliecť (VIDEO)
Popri Robertovi Ficovi sa pred novinárov postavilo vedenie Smeru-SSD s tým, že za Gašparom stoja všetky stranícke štruktúry. Tibora Gašpara totiž NAKA zadržala v piatok o 4:40, pričom podľa Fica o tom vedeli aj najvyšší ústavní... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Šimko a jeho pád

Aj Matúš Šutaj Eštok je presvedčený, že požiadavka Ivana Šimka na civilnú kontrolu v jeho rezorte bola oprávnená a že práve to bol dôvod, prečo musel odísť.

„Ak by sa prezidentka Čaputová a premiérom Ódorom čo i len trochu zaujímali o vyšetrovateľa Pavla Ďurku pre ktorého musel skončiť Ivan Šimko zistili by, že čistí Úrad inšpekčnej služby od podlahy a zbavuje sa profesionálov, ktorí tam pôsobia. 20 policajných funkcionárov hrozilo odchodom ak sa Pavol Ďurka nedostane na Úrad inšpekčnej služby, aby mali zabezpečenú beztrestnosť,“ dodáva Šutaj Eštok.

Radačovský má obavy...

„Ja osobne verím, že pán Gašpar nebude vzatý do väzby. Ja osobne verím, že nenastane situácia, kedy by som nedajbože musel zastupovať rodinu pána Gašpara, tak ako teraz zastupujem rodinu pána generála Lučanského a už dva a pol roka sa snažím v tejto veci domôcť spravodlivosti. A spravodlivosti sa domôžem,“ pripomína škvrnu na slovenskej justícii bývalý sudca a predseda strany Slovenský patriot.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik