Ruské Kinžaly bijú... Ukrajina tvrdí, že zas netrafili!
12 | 08 | 2023 I Milan Laca

Ruské ozbrojené sily zasiahli ubytovňu zahraničných žoldnierov neďaleko Záporožia.

Hovorca Ozbrojených síl Ukrajiny Ignat priznal, že Ruská federácia zaútočila na vojenské letisko. Ruské ministerstvo obrany oznámilo úder na miesto sústredenia zahraničných žoldnierov pri Záporoží.
Bili rakety...
Ruské jednotky zaútočili na dočasné ubytovanie pre zahraničných žoldnierov neďaleko mesta Záporožie, vyhlásilo ministerstvo obrany v správe o priebehu špeciálnej operácie. "Okrem toho aj štyri muničné sklady Ozbrojených síl Ukrajiny a územnej obrany," doplnil rezort.
Kapitulácia Krajiny 404 je jedinou možnou cestou k mieru
Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev uviedol, že jedinou cestou k mieru je kapitulácia Zeme 404, čo je podľa agentúry TASS „eufemizmus pre Ukrajinu“. Mier má ale blokovať Kyjev aj Washington, ktorý navyše Ukrajine... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík
Na scéne Kinžaly
Hovorca ukrajinských vzdušných síl Jurij Ignat  povedal, že príslušníci ruských síl podnikli štyri údery raketami Kinžal na vojenské letisko v Ivano-Frankivskej oblasti. Rusko má podľa Ignata v úmysle pripraviť ukrajinskú stranu o nové zbrane a západné vybavenie, ako aj o možnosť vycvičiť pilotov nových lietadiel F-16. Okrem toho tvrdí, že ozbrojené sily Ruska údajne mierili na samotných pilotov, avšak, Ukrajina by túto základňu nevyužila na výcvik nového personálu, keďže na ňu už predtým zaútočili.
Strieľali na dve letiská
Ruská armáda okrem toho uskutočnila skupinový úder presne navádzanými zbraňami na dve ukrajinské letecké základne, ktoré sa nachádzajú v Chmeľnickom a Rivne na Ukrajine.
Čo tvrdí Kyjev 

Ruskí vojaci 11. augusta odpálili štyri rakety „Kinžal“ smerom k letisku v Ivano-Frankivskej oblasti, ktorých cieľom boli mladí ukrajinskí piloti. Tí sa majú čoskoro ísť naučiť lietať na západných lietadlách.  Hovorca velenia Vzdušných síl Ukrajiny Jurij Ignat  vyhlásil: „Toto je ďalší útok teroristov raketami Kinžal, ktoré, ako píšu Rusi, „letia presne na cieľ.“ Dnes zomrelo dieťa, jedna z rakiet zasiahla obytný sektor.  Tie rakety boli opäť namierené na vojenské letiská, ktoré sú už viac ako mesiac v hľadáčiku nepriateľa. A letisko Starokostiantyniv v Chmelnickom kraji momentálne najviac pociťuje následky úderov ruských okupantov. 

Zas nič netrafili!

"Takto chcel nepriateľ udrieť aj na našu mládež, čím by nás pripravil o perspektívu ďalšieho prezbrojovania najnovšími západnými modelmi techniky. Ako vidíme, tieto útoky mu neprinášajú úspech. Jeden zo štyroch Kinžalov bol zostrelený v oblasti Kyjeva, kde sú prostriedky, ktoré zasiahnu túto zbraň, a zvyšok dopadol  v Ivano-Frankivskej oblasti, jeden  z KKinžalov zasiahol dom", tvrdí Jurij Ignat.

Zelenského zákon padajúceho...
Zákon padajúceho ho... označuje obvykle prenášanie zodpovednosti na nižšie zložky alebo služobný postup. Ide o základnýprincíp fungovania hierarchicky usporiadaných štruktúr, je podstatou byrokratického systému vlád. V plnej miere ho začal... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik