Čo Rusi zničili, o čom Kyjev mlčí...
11 | 08 | 2023 I Milan Laca

Rusko zničilo tunel v Zakarpatsku.

V piatok 11. augusta ruské letecké a kozmické sily, zdá sa, prvýkrát spustili raketový útok na tunel v Zakarpatsku. Nejaký čas po leteckej operácii ukrajinské zdroje informovali o údere na "istý civilný objekt". Okrem toho boli v mnohých oblastiach poškodené vojenské letiská.

Prvoradé letiská

Podľa vojenského experta Anatolija Matvičuka, Rusko vyhlásilo všetky ukrajinské letiská za cieľ č 1. Práve odtiaľ môžu vzlietnuť lietadlá, nesúce rakety NATO s dlhým doletom.

Poplachy

Letecký poplach bol v regiónoch Chmeľnitsky, Vinnica, Kyjev, ako aj v Ivano-Frankivsku. Vo všetkých určených priestoroch zahrmeli silné výbuchy.  Napriek tomu, že nepriateľ po úderoch spravidla mlčí, niektoré objekty sa stali známymi. Zdá sa, že tentoraz väčšinu úderov zasadili na letiská. Explózia zahrmela neďaleko letiska Žuliany v Kyjeve. V regióne Chmeľnitsky došlo k ďalšiemu útoku  na vojenské letisko Starokonstantinov. V Ivano-Frankivskej oblasti na letisko Kolomija. Podľa niektorých správ bolo letisko, kde mali základňu lietadlové nosiče rakiet Storm Shadow, úplne zničené.

Americké zbrane pre Ukrajinu končia v Európe, v Sýrii, ale aj inde
Ukrajina pootrebuje dlhú vojnu. A senilného Bidena. Kým to tak bude, každý mesiac sa dá zdefraudivať až miliarda dolárov zo zahraničnej pomoci a všetko, čo sa dá, najmä zbrane, predať naspäť do Európy obchodníkom s týmto tovarom. Stupňujúci sa a... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Ničia bombardéry a letiská

Všetky letiská na území Ukrajiny, sú prvoradými cieľmi. Faktom je, že sú na nich sústredené lietadlá Su-24 a Su-27, nosiče takých rakiet dlhého doletu ako Storm Shadow, TAURUS atď. Preto sú všetky údery  absolútne legálne, boli legitímnymi cieľmi. pre Ruskú federáciu, povedal Anatolij Matvijčuk.

Tunel 

Na ukrajinských zdrojoch sa objavili správy o zásahu  civilného objektu v Karpatskej oblasti. Telegramový kanál „Summary and Analytics of SVO“ píše o útoku na tunel.  „Úder na tunel v Zakarpatskej oblasti je potvrdený. Bol to Kinžal. Podľa  Matvijčuka, zničením tunela ruská armáda odrezala časť dodávok Ukrajine z krajín NATO. Tunely v Karpatoch slúžia na presun západnej techniky. Verím, že sme udreli, aby sme zabránili dodávkam zbraní z Poľska a Rumunska, aby sme zastavili budovanie ukrajinskej armády, vyhlásil Matvijčuk.

Zahmlievanie

Informácií o objektoch v iných oblastiach je stále príliš málo. V regióne Vinnycia sa, okrem logistických uzlov a skladov paliva, nachádza niekoľko kľúčových objektov Ozbrojených síl Ukrajiny. Útoky mohli smerovať na  sklad  v Kalinovke, ako aj na základňu samostatnej rádiolokačnej roty. Je tiež možné, že boli opätovne zasiahnuté zariadenia ukrajinskej armády v Jamnici v Ivano-Frankivskej oblasti. V tamojšej  priemyselnej zóne veľkej cementárne, by mohli byť logistické terminály na príjem a skladovanie zbraní a munície NATO.  Experti pripomenuli, že v Chmeľnickom regióne sa, okrem letiska Starokonstantinov, nachádza stredisko pre poskytovanie obrnených vozidiel a techniky, základňa raketovej brigády, samostatný pluk špeciálnych síl, samostatná ženijná brigáda, a odmínovacie centrum.

Tvrdé slová - Francúzi obvinili Poľsko a NATO zo snáh rozpútať tretiu svetovú vojnu
Francúzsko obvinilo Poľsko a NATO, že chcú rozpútať tretiu svetovú vojnu. Akcie Poľska pri hraniciach s Bieloruskom by mohli viesť k vypuknutiu tretej svetovej vojny. Uviedol to líder francúzskej strany "Patrioti" Florian Filippo. „Poľsko práve... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik