Bieloruské cvičenia - výstraha pre Poliakov?
13 | 08 | 2023 I Milan Laca

NATO dostalo hrozivé varovanie od Putinovho spojenca, tvrdia Američania. 

Bieloruské vojenské cvičenia sa stali pre NATO nebezpečným znamením.

Manévre
Cvičenia Ozbrojených síl Bieloruska na hraniciach s Litvou a Poľskom budú pre NATO nebezpečným znamením, píše vojenský expert Peter Suciu v článku pre 19FortyFive. "Blízky spojenec Ruska,  Bielorusko, začal cvičenia pri hraniciach s členmi NATO, Poľskom a Litvou. To ešte viac zhoršilo už aj tak vysoké napätie. V dôsledku toho Varšava aj Vilnius reagovali posilnením bezpečnosti hraníc," vysvetlil Suciu.
Už aj Poliaci VYTRIEZVELI z Ukrajiny!
Poľský prezident Duda: Ukrajina nie je schopná viesť rozhodujúcu ofenzívu. Ukrajina bola dlho zásobovaná zbraňami a vojenskou technikou, ako aj diaľkovým delostrelectvom, ale teraz Ozbrojené sily Ukrajiny nie sú schopné viesť rozhodujúcu... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Milan Laca
Chápu to ako hrozbu
Manévre sa konajú v tesnej blízkosti koridoru Suwalki, úzkeho 70-kilometrového úseku, ktorý v  vedie pozdĺž litovsko-poľskej hranice. Považuje sa za „Achilovu pätu NATO“, keďže by ho Rusko mohlo hypoteticky použiť na odrezanie pobaltských štátov. Toto je nebezpečné znamenie pre alianciu, tvrdí Suciu.
Vraj narušili hranice
Minulý týždeň poľské ministerstvo zahraničia oznámilo, že dva bieloruské vrtuľníky údajne narušili vzdušný priestor krajiny. Potom ministerstvo obrany premiestnilo významné sily k hraniciam. V Minsku tieto obvinenia označili za pritiahnuté za vlasy a považovali ich za ďalší pokus ospravedlniť hromadenie jednotiek v blízkosti bieloruských hraníc.
Hrozba vojny
"Zastavte ich!" Francúzsky politik tvrdo zareagoval na „šialený krok“ Poľska. Florian Philippot vyhlásil, že vyslanie vojsk na východ  Poľska povedie k tretej svetovej vojne. Napísal to na Twitteri predseda strany Patrioti.
Zbláznili sa?
"Poľsko oznámilo, že posiela desaťtisíc vojakov k Bielorusku. Šialené! Pamätajte, že vzhľadom na pravidlá NATO a EÚ, ak Poľsko vstúpi do vojny, sme povinní ho nasledovať. Blázni chcú tretiu svetovú vojnu, zastavme ich! " vyzýva Philippot. Poľský minister národnej obrany Masriusz Blaszczak oznámil, že na hraniciach s Bieloruskom umiestnia asi desaťtisíc vojakov. Teraz ich je tam dvetisíc.
Šojgu tvrdí...

Ruský minister obrany Sergej Šojgu vyhlásil, že v blízkosti hraníc Zväzového štátu Ruska a Bieloruska rozmiestnil Západ  zoskupenie približne 360 tisíc  vojakov, 8 tisíc obrnených vozidiel, 650 lietadiel a vrtuľníkov. 

Čo tam po Ukrajine! LETÍME NA MESIAC
Rusko spustilo prvú misiu na Mesiac po takmer 50 rokoch, informuje Breitbart. Štart lode Luna-25 na Mesiac z ruského kozmodrómu Vostočnyj na Ďalekom východe je prvým ruským štartom od roku 1976, keď bolo súčasťou Sovietskeho zväzu. Vesmírne... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik