Aktuálne: Z tohto sa Čaputová a Ódor nemôžu vyvliecť (VIDEO)
11 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Popri Robertovi Ficovi sa pred novinárov postavilo vedenie Smeru-SSD s tým, že za Gašparom stoja všetky stranícke štruktúry. Tibora Gašpara totiž NAKA zadržala v piatok o 4:40, pričom podľa Fica o tom vedeli aj najvyšší ústavní činitelia.

Starý prípad 

Robert Fico pripomenul, že Gašpar bol zadržaný v starom prípade, preto nerozumejú, prečo bolo nutné ráno o 4:40 Gašpara v rámci Očistca vytiahnuť z domu, ako zločinca. Fico verí, že táto vec ako začala, tak aj skončí. Odporučil Zuzane Čaputovej a jej Sorošovským poskokom, aby pozatvárala celú opozíciu. Očakávajú, že celý cirkus bude pokračovať návrhom na Gašparovu väzbu a Smer to vníma ako oficiálny útok štátu na politickú opozíciu.

Opäť zadržali Tibora Gašpara!
"Dnes ráno Čurillovci zadržali môjho otca, Tibora Gašpara." Píše na sociálnej sieti jeho syn Pavol. "Išlo o zadržanie bez domovej prehliadky, z čoho je jasné, že ide o sólo akciu Lipšicovej ÚŠP a Hamranovej NAKA." Pripomína Pavol... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Čaputová musela vedieť

Takýto útok na opozíciu 6 týždňov pred voľbami je nevídaný a Smer bude na dennej fáze o prípade informovať, pretože Lipšic a spol presvedčili Čaputovú o nutnosti presunu termínu volieb práve kvôli OČTK, ÚŠP a NAKA dokončili svoju úlohu. Fico tiež potvrdil, že ako Čaputová, tak Ódor o pláne musel vedieť, preto nemali problém odvolať Ivana Šimka. Toho obetovali kvôli Ďurkovi, ktorý má toho na rováši priveľa.

Nevídaná brutalita

Fico tiež hovorí o brutálnom zasahovaní do priebehu predvolebnej kampane, kde sa OČTK neštítia žiadneho „nechutného zásahu“ proti opozícii. Zduplikoval, že takýto zásah nie je možný bez vedomia najvyšších ústavných činiteľov.

Predseda Smeru tiež pripomenul, že Gašpar je obeťou toho, že odhaľoval pravdu a hovoril na rovinu také veci, že „aj nám vstávali vlasy dupkom“.

„Sme tu a budeme tu každý deň, toto nemá s demokraciou nič spoločné,“ upozorňuje Fico a reči PS, či Matoviča o návrate mafie pri takýchto praktikách považuje za trápne.

Para o politickej pomste

Advokát Marek Para hovorí, že toto zadržanie je pomsta zo strany Daniela Lipšica, pričom tento prípad má jasný rukopis ÚŠP. 

Celé obvinenie je o tom, že Gašpar mal vedieť o úplatku, ktorý mal niekto dostať od Bernarda Slobodníka.

Čierny deň demokracie

Robert Kaliňák zdôraznil, že pod celou situáciou má pomyselné odtlačky prstov Zuzana Čaputová a premiér bez dôvery Ódor. pripomenul tiež, že aj Ústavný súd konštatoval, že niektorí predstavitelia opozície boli zadržiavaní účelovo. 

Kaliňák upozorňuje, že keby boli závery už ukončenej kauzy nesprávne, dávno ich mohli otvoriť. Keďže tak neurobili, je jasné, že ide politickú kauzu, pri ktorej treba zlikvidovať jedného z kandidátov najsilnejšej opozičnej strany. 

Radačovský sa bojí, že Gašpara čaká osud Lučanského
Kým advokát Marek Para označil zadržanie Tibora Gašpara za účelové, v súvislosti s ním (aj on) spomína Pamelu Záleskú, no dôvod vidí aj v niečom inom. Miroslav Radačovský (SNS / Slovenský patriot) má po piatkovom ráne zmiešané pocity. Na jednej... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Mašinéria naštartovaná

Robert Fico pripomenul, že pred voľbami je naplno rozbehnutá mašinéria mimovládnych organizácií. Dokazuje to rôznymi prepojeniami medzi jednotlivými štátnymi predstaviteľmi a mimovládkami, pričom spomína konkrétne Hamrana, Ódora, stranícky pôvod Čaputovej, Šimečkove slová o porazení Mečiara... 

"Dnešný prípad Tibora Gašpara doslova zapadá do tohto scenára," uzatvára Fico s tým, že prezidentka sa nikdy nepostavila za nezákonne stíhaných ľudí, zato čurillovcov zastáva, aj keď sú všetky možné dôkazy proti nim.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme