Leto NEKONČÍ! Kedy sa dočkáme teplého počasia?
10 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Do našej oblasti mieri konečne po dlhšej dobe vlna horúčav a slnečného počasia. Už čoskoro sa dočkáme slnečných a teplý dní, ktoré naviac nebudú kaziť ani popoludňajšie búrky.

Ešte vo štvrtok nás najmä na strednom a východnom Slovensku čakajú prehánky, ale od západu sa už začne nad našu oblasť nasúvať výbežok tlakovej výše. Uvádza sa na portáli Dnes24.

„Ten prinesie už vo štvrtok na západ nášho územia slnečné počasie a v ďalších dňoch sa bude počasie len zlepšovať. Tlaková výš sa už v piatok bude nachádzať nad Rakúskom a naše územie čaká slnečné počasie. V sobotu sa stred tlakovej výše presunie nad východné Slovensko a tu príde k zlomu,“ informuje iMeteo.sk.

Do soboty nás síce čaká slnečné počasie, ale teploty sa budú pohybovať len do +29 °C.

Zmena príde v nedeľu, kedy sa už stred tlakovej výše bude nachádzať východne od nášho územia a po jej zadnej strane začne do našej oblasti prúdiť veľmi teplý vzduch od juhozápadu, ktorý už v nedeľu prinesie na naše územie vlnu tridsiatok.

„V nedeľu tak už teploty pokoria hranicu +30 °C, ale tu sa to neskončí. Aj v nadchádzajúcich dňoch budú teploty stúpať a zo dňa na deň bude teplejšie,“ dodáva iMeteo.

V priebehu budúceho týždňa by sa stred tlakovej výše mal nachádzať nad Ukrajinou a do Európy by mal prúdiť veľmi teplý vzduch. Na našom území čakajte slnečné a teplé počasie, pri ktorom sa teploty budú šplhať až k hranici +35 °C.

Budete sa REHOTAŤ! Vtipkári nespia ani cez LETO
Humoristi, vtipkári a zabávači vytvárajú tzv. meme obrázky. Slovenský internet je plný takýchto reakcii na našu politiku. Vyberáme pre vás tie najlpšie, a tak sa poďte zasmiať spolu s nami. Tentokrát sa obuli do Kollára a Matoviča. Niektoré... Čítať ďalej
10 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik