Ukrajina tvrdí: Zmarili sme ruský POKUS O ATENTÁT na Zelenského! (FOTO)
07 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Žena, ktorá údajne pomáhala Rusom zlikvidovať prezidenta Zelenského pri nálete, bola prichytená „pri čine“ a hrozí jej 12 rokov väzenia, uviedol ukrajinský ekvivalent FBI.

Vraj prichytená pri čine

"Informátor ruskej tajnej služby", ktorý údajne zbieral informácie o plánovanej návšteve prezidenta Zelenského v regióne blízko frontovej línie Krymu, bol zatknutý, oznámila v pondelok ukrajinská spravodajská a bezpečnostná agentúra.

Zatknutie sa týkalo cesty prezidenta Zelenského do Mykolajivskej oblasti na Ukrajine, ktorá bola minulý mesiac ovplyvnená zničením Kachovky. Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) uviedla, že nemenovaná žena, ktorá sa na obrázku z jej zatknutia zverejnenom agentúrou objavila vo výrazných pixeloch, sa pokúsila získať informácie o Zelenského ceste vrátane „času a miesta približnej trasy“, informuje Breitbart.

Okrem Zelenského cestovných plánov sa žena údajne pokúšala zistiť aj polohu skládok munície a systémov elektronického boja (rušiacich zariadení) v regióne. Podľa SBU bola táto informácia určená na plánovanie „masívneho leteckého útoku“. Aby žena získala tieto informácie, údajne natáčala videá v regióne a stýkala sa s miestnymi v nádeji, že sa dozvie informácie od ostatných.

Obrázok Bezpečnostnej služby Ukrajiny

12 rokov väzenia

Ukrajina tvrdí, že ženu chytili „pri čine“ pri odovzdávaní informácií Rusku a v prípade dokázania viny jej hrozí až 12 rokov väzenia. Je vo vyšetrovacej väzbe pre podozrenie z „neoprávneného šírenia informácií o presune osôb, presune zbraní, výzbroje a vojenského materiálu na Ukrajinu, o pohybe, presune alebo umiestnení ozbrojených síl“ a vyšetrovanie pokračuje.

V ukrajinských médiách sa inak o zatknutí hovorilo pomerne málo, hoci štátna tlačová služba Ukrinform sa stroho odvolávala na: „Vedúci bezpečnostnej služby SBU Vasyl Maliuk hovoril o snahách odhaliť zradcov na Ukrajine“. The Washington Post informoval o vyjadreniach nemenovaného ukrajinského bezpečnostného zdroja, ktorý uviedol, že vzhľadom na to, že SBU zabránila podozrivému v zhromažďovaní informácií, plán atentátu bol odvrátený.

Rokovania v Džidde sa skončili. Čo sa vyrokovalo?
Keď sa rozhovory usporiadané Saudskou Arábiou o ukrajinskej otázke skončili, čínski experti v nedeľu uviedli, že politické riešenie je najvhodnejším a najmenej škodlivým prístupom k riešeniu konfliktu na Ukrajine. Vysokí predstavitelia približne... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Jeden z mnohých takýchto pokusov

Ak je to správne, zmarený júlový plán atentátu na Zelenského, keď navštívil ukrajinský región blízko Rusmi okupovanej oblasti, by bol jedným z mnohých takýchto pokusov o jeho život od začiatku vojny. V marci sa tvrdilo, že Zelenskyj prežil tri pokusy o atentát za jediný týždeň. Rusko zo svojej strany tiež obvinilo Ukrajinu z pokusu o atentát na prezidenta Vladimira Putina, a to aj pomocou bezpilotných lietadiel .

Ako napríklad poznamenal Le Monde, Ukrajina často oznamuje zatknutie ľudí žijúcich na Ukrajine, ktorí údajne odovzdávajú spravodajské informácie Rusom. Niektoré z týchto tvrdení sa sústreďujú na úmyselné činy: keď bola v júni bombardovaná pizzeria v Kramatorsku, Ukrajina zatkla miestneho muža obvineného z vedenia útoku. V inom prípade bol ovplyvňovateľ sociálnych médií zo strany SBU prehľadaný za to, že zverejnil video z náletu na sociálnych médiách, pričom tvrdili, že toto video by mohli Rusi použiť na získavanie spravodajských informácií.

Poľský chvost vrtí americkým psom! Zatiahne Poľsko NATO do priameho stretu s Ruskom? (VIDEO)
Poľský chvost vrtí americkým psom! Americký plukovník Douglas MacGregor varuje, že Poliaci sa po skončení nepodarenej ukrajinskej ofenzívy pokúsia vstúpiť na západnú Ukrajinu a zatiahnuť USA a NATO do priameho stretu s Ruskom! Penzionovaný... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik