Poľský chvost vrtí americkým psom! Zatiahne Poľsko NATO do priameho stretu s Ruskom? (VIDEO)
07 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Poľský chvost vrtí americkým psom! Americký plukovník Douglas MacGregor varuje, že Poliaci sa po skončení nepodarenej ukrajinskej ofenzívy pokúsia vstúpiť na západnú Ukrajinu a zatiahnuť USA a NATO do priameho stretu s Ruskom! 

Penzionovaný plukovník americkej armády a vojenský analytik Douglas MacGregor bol hosťom v poslednom programe  Inštitútu Rona Paula a vyjadril sa k otázke moderátora, čo očakáva za udalosti na Ukrajine po tom, čo dôjde k definitívnemu zlyhaniu ukrajinskej ofenzívy, ktorá sa už ani nesnaží maskovať že nie je schopná sa nikam dostať so súčasnou úrovňou ukrajinských vojakov a ich výzbroje. 

Podľa MacGregora po konci nepodarenej ukrajinskej ofenzívy príde k slovu Poľsko a jeho plán na vyslanie mierových zborov na Ukrajinu s cieľom zastaviť Ruskú armádu potom, čo po "spackanej" ukrajinskej ofenzíve príde na rad tá ruská, píše cz24.news.

A Ukrajina bude v inej pozícii

Už nebude mať podporu USA ani EÚ, akú mala presne pred rokom na jeseň, hovorí  MacGregor. Tentoraz to bude iné. Zelenskému pôjde o život. Američania majú totiž nového nepriateľa. Tým je Čína a navyše v USA vypukne začiatkom budúceho roka predvolebná prezidentská kampaň.  

A to posledné, čo Demokratická strana bude chcieť v tej chvíli riešiť, budú dopady a dôsledky nezvládnutej ukrajinskej ofenzívy. Ukrajina minimálne od jesene tohto roku do konca budúceho roka zostane bez ďalších zbrojných a finančných dotácií zo strany USA, pretože americkí politici si nebudú chcieť špiniť ruky s neúspešným ukrajinským projektom. 

Ak nemáte čas na video, nižšie je prepis.

Douglas MacGregor – Nebezpečný vývoj situácie na Ukrajine a Poľsko so svojou agendou

Moderátor: Teraz máte v nedávnom čísle Amerického konzervatívca skvelý článok s názvom “Make peace, you fools!” s výkričníkom a je tam uvedený zoznam toho, čo sa deje vo veľmi premenlivej krajine, pokiaľ ide o vojnu USA a NATO proti Rusku prostredníctvom Ukrajiny. A jedným z bodov, ktoré ku koncu uvádzate, je dôvod, prečo hovoríte “Make peace, you fools!”, je vaše poznanie, že neoconi nemajú spiatočku. Vie len eskalovať a veci nejdú podľa plánu. A teraz ste nadhodil tému divízie vedenej Poliakmi, vrátane Baltských krajín a niektorých žoldnierov, ktorá by išla do niektorých oblastí západnej Ukrajiny. Myslíte si, že by to mohla byť ďalšia kapitola eskalácie, a ak áno, ako to podľa vás dopadne?

No, myslím si, že je to, žiaľ, pravdepodobné. Viete, jedna z vecí, ktorú musíme mať na pamäti, je, že je to ďalšia zbytočná vojna. Dalo sa jej predísť veľmi skoro, keby sme jednoducho počúvali Rusov a brali ich bezpečnostné záujmy vážne. Nebolo treba rozširovať (NATO) za východnú hranicu Poľska. Niektorí ľudia tvrdia, že nebol dôvod rozširovať NATO za hranice Nemecka, ale  v tomto okamihu, keď sme vstúpili na Ukrajinu a neúnavne pracovali na tom, aby sme z nej urobili nástupnú platformu pre útok proti Rusku, sme v podstate odsúdili Ukrajinu na zničenie.

ŠKANDÁL z prostredia NATO
"Vojenskí inštruktori NATO z Dánska a Spojeného kráľovstva cestovali na základňu Azov (neonacistická organizácia zakázaná v Ruskej federácii), aby vycvičili militantov už v máju roku 2021, teda, rok pred vojnou. Informuje web iz.ru. Informovala o... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

A tam sa teraz nachádzame. Ukrajina je vlastne v troskách a to nás privádza do bodu tejto krízy alebo konfliktu, ktorý je podľa môjho názoru nebezpečnejší ako kedykoľvek predtým. Každému, kto má aspoň trochu zdravého rozumu, bolo vždy jasné, že Rusko zvíťazí, že Ukrajinci nemajú šancu proti ruskej armáde čokoľvek vyhrať, ale to, čo máme teraz, je chmúrna realita, že sa veci rozpadajú. Ukrajinci sú vo vážnych problémoch, ako efektívne poukazujem, najmä východná Ukrajina sa stala cintorínom.

Nevieme, koľko Ukrajincov bolo zabitých, ale odhady sa pohybujú od 300 do 350 tisíc mŕtvych, ale to ani nezačína riešiť tisíce a desaťtisíce, možno pár stoviek tisíc zranených.  Vieme, že nemocnice sú plné. Vieme, že bojiská sú posiate mŕtvymi. Vieme, že ukrajinské sily teraz začínajú dezertovať alebo sa vzdávať, kedykoľvek môžu, takže tá vec dospela do bodu nevyhnutného kolapsu a dôvod, prečo hovorím, že je to tak nebezpečné, je ten, že pokušenie vo Washingtone, v NATO, na Západe, teraz zasiahnuť s nádejou, že situáciu nejako zachráni, je veľmi, veľmi veľké.

A bohužiaľ Poliaci mali vo východnej Európe vždy nejakú agendu. Ich agenda siaha až do roku 1794 a skôr. Chcú znovu získať a znovu ovládnuť územia, ktoré ležia na Ukrajine, a keď na to príde, tak aj v Bielorusku. A zdá sa, že si myslí, obávam sa, že poľský chvost vrtí americkým psom, že by nás Poliaci mohli nedobrovoľne zatiahnuť na západnú Ukrajinu, ak tam pôjdu, a dostať sa do konfliktu s Rusmi. Myslím si, že sa to potenciálne vymklo kontrole a je to veľmi nebezpečné, pretože Rusi to nebudú tolerovať.

V USA už naplno: Ukrajinská ofenzíva nedáva zmysel
Spojené štáty americké podľa webu foreignpolicy.com verejne poukázali na nedostatok zmyslu pokračovať v protiofenzíve Ozbrojených síl Ukrajiny. Aj keď by sa niekde podaril prielom, príde zničujúci ruský útok. Nemá zmysel, aby sa Kyjev pokúšal... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Inštitút Rona Paula: Viete, propagandistická mašinéria je samozrejme veľmi dôležitá a viedla k tomu, že vznikla práve protiruská propaganda a tá pokračuje. Propaganda tam je: Rusko urobilo to alebo ono, NATO je úplne nevinné, zachraňuje ľudstvo a demokraciu a chráni našu národnú obranu a také veci. Ale viete, už v poslednom mesiaci alebo tak nejako sa zdá, že došlo k posunu, nie že by všetko, čo ste povedali, nebola absolútna pravda a že to nebude pokračovať, kým sa to naozaj nezrúti, ale myslím si, že propagandisti posunuli aspoň ten šum. Čo teraz počujem je, že je to Čína, že je to Čína.

Možno sa musí posunúť z toho, že zo všetkého viní Rusko. Kto vie? Nebudú obviňovať NATO a možno im to prejde, keď povedia: No, za všetko môže Ukrajina, že nás tam do toho zatiahla. Ale práve teraz to mlátenie Číny? Ako to vidíte v kontexte toho, čo sa deje na Ukrajine? Jednoducho to vyzerá, že si pripravujú ďalšieho nepriateľa, a keď si človek myslí, keď hovorí s politikmi a počúva ich, pravicu i ľavicu, republikáni sú asi horší ako demokrati, ale všetci sú hrozní, ale sú celkom pohromade. Musíme ísť po Číne, pretože to je skutočný nepriateľ! Oni ten útok na Rusko zatiaľ tak nejako zmiernili.

No, myslím, že na tom je veľa pravdy. Priznajme si to. Totálne zlyhali. Nepodarilo sa im oslabiť Rusko. Rusko je teraz vojensky silnejšie ako kedykoľvek predtým od 80. rokov. Takže celá operácia na Ukrajine je z čisto amerického hľadiska úplným neúspechom. A bezpochyby je tu snaha odviesť pozornosť od tohto nevyhnutného zlyhania, ktoré sa bude vkrádať do správ a nakoniec si nájde cestu do amerického povedomia. Takže sa dejú dve veci, myslím, že ako sme naznačili, máte ten pretrvávajúci potenciál strašnej regionálnej vojny na Ukrajine, ktorý pretrváva,  a zároveň je zrejmé, že ľudia hľadajú v súkromí spôsob, ako sa nejako stiahnuť (z Ukrajiny) tým, že povedia , no pozrite, urobili sme všetko, čo sme mohli , dali sme tým Ukrajincom všetko, len to nedokázali uskutočniť.

Panika na Ukrajine
Zelenského vysokopostavený generál sa preriekol: "Rusi sa dostanú do Kyjeva za 12 hodín!" Panika na Ukrajine, generál Sergej Krivonos totiž ohlásil najhorší možný scenár! Informuje srbský web informer.rs. Ukrajinské úrady podceňujú silu ruskej... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Takže teraz je to ich problém, medzitým sa pozrime na Čínu, na nového strašiaka! A viete, že čínsky problém, väčšina problémov, ktoré máme s Čínou, sú ekonomické, obchodné, dôsledok našich otvorených hraníc, dôsledok toho, že nevenujeme pozornosť, kto prichádza do našich laboratórií, kto pracuje v našej vláde, kto vstupuje do partnerstva s našimi korporáciami, a potom sme nešťastní, keď zistíme, že sto tisíc Američanov zomiera každý rok na otravu fentanylom. A my ukazujeme prstom na Čínu, takže Číňania si sadli a povedali si: Skvelé, pošleme Američanom viac fentanylu. V skutočnosti Číňania robia to, čo my všetci. Predávajú tomu, kto ponúkne najviac. Keď im zaplatíte, predajú vám ho. Končí to v Mexiku a potom sa to posiela na sever, ale neposielajú to na sever Číňania, posielajú to na sever drogové kartely.

Ale ako často ste počuli niekoho hovoriť o drogových karteloch alebo o otvorených hraniciach a siedmich miliónoch ľudí, ktorí sem teraz prúdia od nástupu prezidenta Bidena ao ktorých nevieme vôbec nič? Veď čo bráni tomu, aby niekto z týchto ľudí zinscenoval incident v jadrovej elektrárni? Aká je teda podľa nás odpoveď? Aha, tak toto je zrejme práca Číny! Pôjdeme do vojny s Čínou? To je predsa šialenstvo. Je to hlúpe. je to nezmyselné. Ale viete, je to tak trochu spomienka na to, ako sa hovorilo, že patriotizmus je posledné útočisko darebáka. No, práve teraz si myslím, že priemysel hrozieb je posledným útočiskom väčšiny darebákov vo Washingtone.

Poľsko čaká na koniec ukrajinskej ofenzívy, aby ponúklo Ukrajine a Zelenskému "záchranu" v podobe poľskej kavalérie

Ukrajinci nedokázali ani s obrovskou zbrojnou pomocou od USA prelomiť ruské opevnené línie a všetko, čo dosiahli, sú rozbombardované ukrajinské usadlosti, dedinky a samoty medzi mínovými ruskými poľami v zóne nikoho v Záporoží. Výsledok amerických dotácií peniazmi a zbraňami rádovo niekoľko desiatok miliárd dolárov. A vedľajšou stratou sú desiatky tisíc mŕtvych ukrajinských chalanov vo veku 17 až 24 rokov, ktorí boli už začiatkom tohto roka nasadení zo stredných a vysokých škôl na Ukrajine na front v Bachmute a od júna v Záporoží. Okrem nich boli odvedení na front aj dôchodcovia. Ukrajina sa stala nástrojom vojny amerických neoconov proti Rusku a výsledkom bude zničenie Ukrajiny a celých generačných kohortov ukrajinského národa.

Mikola Zacharčuk (AFU). Poslaný na zbytočnú smrť vo veku nedožitých 17 rokov.

Ukrajina sa tak po konci ofenzívy dostane do situácie, že bude tlačená k vyjednávaciemu stolu, ale Poľsko sa bude snažiť Zelenského presvedčiť, aby sa nevzdával, aby pokračoval v boji a Poľsko ponúkne svoju pomoc v podobe mierových zborov, ktoré síce budú najprv rozmiestnené na západnej Ukrajine, ale Kyjev ich spoločne s Varšavou čoskoro pošlú ako zátaras a obranný val na front pred chystanou ruskou ofenzívou. Presne taký je plán poľských vojsk. Ten plán pritom má logiku.

Boris Dmitrenko (AFU), 18 rokov

Ruská armáda nebude mať jednoduchú voľbu, či má ísť cez valy poľskej armády a tým riskovať eskaláciu a zatiahnutie NATO a USA do konfliktu v dôsledku ruských úderov na poľskej jednotky na Ukrajine. Zmluva NATO o tomto scenári nič nehovorí, vôbec to nie je ošetrené. Zmluva hovorí iba o napadnutí niektorej zo strán NATO. Zmluva nešpecifikuje, čo je myslené stranou, či územie štátu, jeho vojsko v 3. krajinách, jeho vojenská technika rozmiestnená v 3. krajinách, jednoducho chýba jasný deklaračný rámec toho, čo je považované za stranu konfliktu a akú podobu strana má.

Bez ohľadu na to, že by Poľsko vstúpilo na Ukrajinu ako solitér, v prípade napadnutia jeho vojsk Ruskom by mala Varšavu ochranu zmluvy NATO

Častokrát sa objavuje úplne chybný názor, že zmluva NATO garantuje územnú celistvosť členských štátov pred napadnutím 3. stranou, ale to nie je pravda. O žiadnom území, hraniciach, alebo inom teritoriálnom ohraničení nie je v zmluve ani zmienka. Zmluva hovorí iba o kolektívnej obrane „strán“ a toto všeobecné označenie nemožno obmedziť na územie štátu.

Džidda - "konflikt na Ukrajine nemá byť Európskou vojnou"
Tým je asi povedané všetko. Takmer päťdesiatka najvplyvnejších krajín svet, vrátane Ukrajiny, sa zhodla na tom, že "toto nie je Európska vojna, je to dvojstranný konflikt dvoch štátov". Neinformuje o tom nikto iný, ako The Wall Street Journal.... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Najlepším dôkazom je príklad: Ak by Irán zaútočil na americkú lietadlovú loď v iránskych vodách Perzského zálivu, tak čo myslíte? Vyhovorili by sa ostatné krajiny NATO, že USA nepomôžu v kolektívnej obrane, pretože americká lietadlová loď dostala zásah niekde, kde nemala čo pohľadať a bola v priestore 3. krajiny, resp. vo vodách 3. krajiny?  Iste, že je to nezmysel. Zmluva NATO a článok 5 by bol okamžite aktivovaný a išlo by o napadnutie USA, teda jednej zo "strán" Washingtonskej zmluvy, aj keď desiatky tisíc kilometrov od najbližšej americkej pevniny.

A presne v tomto je tá hrozba na Ukrajine. Je úplne jedno, pod akou zámienkou Poliaci a zrejme aj nacistické oddiely z Pobaltských krajín vstúpia. Akonáhle dôjde k stretu s Ruskou armádou a ruské velenie na nich nasype Kalibre, Kinžaly a kĺzavé bomby, tak v tom okamihu budú tieto jednotky NATO napadnuté, začnú kričať, že Rusko napadlo mierové zbory krajín NATO na Ukrajine av tom okamihu je celé NATO zamračené do vojny na Ukrajine, lepšie povedané do vojny s Ruskom.

Niet divu, že Kremeľ vyslal Wagnerovce do Bieloruska, pretože jedinou cestou, ako Poliakom tento nápad rozhovoriť, je hrozba vo vnútri Poľska . Keď vstúpite na Ukrajinu, naši Wagnerovci vám vstúpia do Poľska! A keď vy by ste chceli vstúpiť do Bieloruska na revanš, tak Bielorusko má rozmiestnené ruské jadrové zbrane! Varšava vie presne, čo urobí Kremeľ, keď poľské vojská vstúpia na Ukrajinu. Wagnerovci preto už čakajú v Bielorusku pri poľských hraniciach.

Kyjev dráždi tigra
Ukrajinská armáda podľa ruských úradov zasiahla raketami Čongarský most, ktorý spája Chersonskú oblasť s Ruskom anektovaným polostrovom Krym. V nedeľu o tom informovala ruská tlačová agentúra Ria Novosti. Ide o jeden z kľúčových prístupov na... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik