O voľbu poštou zo zahraničia požiadalo 53 tisíc ľudí
07 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

O voľbu poštou zo zahraničia v septembrových parlamentných voľbách požiadalo do pondelka viac ako 53.000 ľudí. Pre TASR to uviedli z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR. Požiadať o voľbu poštou vo voľbách do Národnej rady SR sa dá už len do stredy (9. 8.).

Po zaregistrovaní musí volič čakať na hlasovacie materiály, ktoré mu MV zašle na adresu v cudzine. Pokiaľ volič požiadal elektronicky, od MV dostane obálku na hlasovanie, návratnú obálku a poučenie o spôsobe hlasovania. Hlasovacie lístky si musí stiahnuť z webu MV a vytlačiť sám. Ak požiadal o voľbu poštou písomne, poštou mu prídu okrem obálok aj hlasovacie lístky. Volič musí zaslať volebné materiály späť tak, aby boli doručené najneskôr 29. septembra. Odošle ich na adresu MV, ktorá je uvedená na návratnej obálke.

Voliči, ktorí požiadali o voľbu zo zahraničia a napokon budú na Slovensku, môžu podľa MV zásielku neodoslať a prísť hlasovať do volebnej miestnosti. Zásielku môžu doručiť do podateľne ministerstva vnútra na Drieňovej ulici v Bratislave do piatka 29. septembra do 12.00 h alebo môžu zásielku zaslať z niektorej pošty na Slovensku.

Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra. Kandiduje v nich 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48-hodinovým volebným moratóriom.

DILETANTI! Ďalšia rana "BOJU PROTI MAFII" alebo ZLE PREMYSLENÁ POLITICKÁ POMSTA
Ďalšia rana "boju proti mafii" - zrušili obvinenie Robert Kaliňáka. Na sociálnej sieti na to skonštatoval exminister školstva Juraj Draxler. Treba pripomenúť, že za zrušením nie je generálny prokurátor! Slovákom tak zostáva hlavne pachuť... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik