UŽ MÁM TOHO PLNÉ ZUBY! Sú novinári ešte VÄČŠÍ PROBLÉM ako politici?
07 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Naše „menšie zlo“ je stále väčšie a väčšie! Na sociálnych sieťach sa objavili šokujúce a podľa všetkého autentické videozábery, ktoré dokazujú, že novinárka denníka N Monika Tódová a sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Pamela Záleská trávili 6. augusta 2023 spoločne voľný čas. Pre mňa ako pre slobodného občana Slovenskej republiky nie je vôbec dôležité, aký charakter má ich osobný vzťah. Pre mňa je podstatné, že novinárka, ktorá píše (okrem iného) o spoločensky závažných súdnych prípadoch udržiava dlhodobý vzťah (je jedno aký) so sudkyňou, ktorá rozhoduje (okrem iného) aj v spoločensky závažných súdnych prípadoch. Skonštatoval to na sociálnej sieti známy lekár Igor Bukovský. Takže prepojenie prominentných novinárov so zamestnancami dôležitých štátnych orgánov je zrejme morálne aj spoločensky prijateľné.

Názor Igora Bukovského prinášame v plnom znení.

Kedysi dávno, 14. apríla 2020 uverejnil denník N rozhovor tej istej novinárky Moniky Tódovej s tou istou sudkyňou Pamelou Záleskou, v ktorom ju označila za „progresívnu“ sudkyňu. Čo to znamená v súdnej praxi, nie je isté, ale je evidentné, čo to znamená ideologicky.

A kedysi dávno, v decembri 2020 sa údajne tieto isté dve osoby spoločne zúčastnili na (vtedy aj dnes nezmyselných a nediagnostických!) PCR testoch. (Vy by ste išli na „odborné lekárske vyšetrenie“ s cudzou alebo neznámou osobou?) To prinajmenšom dokazuje, že ich vzťah (je jedno, aký) trvá už niekoľko rokov.

Koľko ďalších spoločných aktivít, času a rozhovorov strávili Monika Tódová s Pamelou Záleskou tiež nie je pre mňa ako slobodného občana Slovenskej republiky dôležité. Podstatné je, že v civilizovanej krajine takýto vzťah nesmie existovať a keď vznikne, musí opustiť svoju (mimoriadne dôležitú) spoločenskú funkciu jedna alebo druhá angažovaná osoba, v ideálnom prípade obidve.

Je nepredstaviteľné, že by o takomto vzťahu svojej prominentnej novinárky nevedelo vedenie denníka N

Je tiež asi nepredstaviteľné, že by sa do tejto kauzy dlhotrvajúceho prepojenia významnej novinárky so spoločensky ostro sledovanou sudkyňou pustili investigatívne a kriticky iné slovenské médiá tzv. hlavného prúdu.

Takže prepojenie prominentných novinárov so zamestnancami dôležitých štátnych orgánov je podľa nich zrejme morálne aj spoločensky prijateľné.

Prepojenie novinárov s POLITIKMI názorne preukázala napríklad kauza kaviarne spolumajiteľa Štefana Hríba: v máji 2021 stále platili (nezmyselné!) nariadenia a kaviarne mohli mať otvorené iba terasy aj to iba do 21. hodiny. Napriek tomu novinár Hríb povolil vstup Jurajovi Šeligovi, Jane Žitňanskej a Jurajovi Drobovi do INTERIÉRU kaviarne aj po 21. hodine.

Politici sa obhajovali tvrdením, že písali programové vyhlásenie novej vlády a nevšimli si čas.

Tódová a Záleská na dovolenke, screenshot Youtube

Existuje ešte nejaká iná krajina EÚ, kde v kaviarni, ktorú spoluvlastní novinár, píšu politici „programové vyhlásenie novej vlády“? Naozaj v čase nariadení, za porušenie ktorých boli trestané tisícky ľudí, „elity“ môžu hocičo?

To ma neustále utvrdzuje v názore, že slovenské médiá tzv. hlavného prúdu, ktoré už dávno opustili svoju základnú funkciu, teda verejnú kontrolu politikov a štátnych orgánov, klesajú do morálneho bahna hlbšie a hlbšie: namiesto toho, aby politikov a štátnu moc kontrolovali, oni s nimi vytvorili účelové a spoločensky deštruktívne spojenectvo.

Uverili azda, že stoja nad zákonom? Uverili, že majú pravdu a sú neomylní? Uverili, že majú moc, ktorá im dovoľuje ovládať a podľa potreby manipulovať nielen verejnú mienku ale aj celú spoločnosť? Všetko nasvedčuje tomu, že áno. A to je problém, ktorý je podľa mňa asi ešte väčší než prílišná koncentrácia sociopatov v rozhodujúcich politických stranách a štátnych orgánoch.

Mám plné zuby...

Mám plné zuby pseudoreality a anómie, ktorú na Slovensku vytvorili a systematicky udržiavajú mnohí politici, väčšina médií, väčšina štátnej správy a mnohí zamestnanci štátnych orgánov. Tých slušných je stále tak málo a sú tak potichu, že ich takmer nevidno a nepočuť.

Rovnako ako nevidno a nepočuť ani dostatok slušných a odvážnych ľudí. Kde ste, slušní ľudia? Čoho a prečo sa stále bojíte?

TOTO JE BOMBA! Zatrasie to celým Slovenskom (VIDEO)
Lipšicova opička Mončiči a sudkyňa Špecializovaného trestného súdu spolu na dovolenke! A je to vonku, šíri sa to celým internetom, toto nezastavia... Už ste videli, s čím prišiel novinár Martin Daňo? Sudkyňa Pamela Záleská a novinárka Denníka N... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Tí, čo nazvali sami seba bojovníkmi za „slušné Slovensko“, zničili obsah slova „slušnosť“ a vykradli nádej slušných ľudí.

Mám plné zuby aj toho, že som už dlho rukojemníkom chorého politického systému, skorumpovaných novinárov a skorumpovaného Štátu. Preto si v parlamentných voľbách budem vyberať iba spomedzi strán, ktoré budú presadzovať tieto opatrenia:

§ Rozdeliť Slovensko na volebné obvody, ktoré by zodpovedali krajom alebo, v ideálnom prípade, okresom. Súčasný stav jedného volebného obvodu pre celú krajinu umožňuje úspešný výsledok aj takým stranám, ktoré nemajú žiadny politický program, ale majú jedného populárneho člena.

§ Radikálne znížiť počet poslancov NR SR. Úplne by postačovalo napríklad toľko poslancov, koľko je okresov, maximálne však 100. Sme malá a čoraz chudobnejšia krajina, nemôžeme si dovoliť veľký a drahý parlament. Najmä, ak pracuje tak, ako nám to 30 rokov ukazuje.

§ Politickým stranám odobrať (alebo aspoň radikálne znížiť) financovanie zo štátneho rozpočtu – finančný príspevok za každý hlas vo voľbách je stav, ktorý si odsúhlasili a neskôr navýšili samotné politické strany. Politické strany by si mali financie na svoju činnosť zabezpečiť prednostne sami na základe zákonom stanovených pravidiel.

NAJVÄČŠIA NOVINÁRSKA AFÉRA OD KAUZY SKUPINKA! A mainstream mlčí...
Škandál, v rámci ktorého investigatívny publicista Martin Daňo odhalil spoločný pobyt redaktorky Denníka N Moniky Tódovej a sudkyne Špeciálneho trestného súdu Pamely Záleskej na hotelovej izbe v Tatrách, je najväčšou novinárskou aférou od čias... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

§ Vytvoriť skutočne rovnocenné podmienky pre úspešnú kandidatúru nezávislých osobností.

§ Kandidátom do zastupiteľských orgánov alebo orgánov štátnej správy a iných verejných funkcií uložiť povinnosť predkladať posudok o psychologickej spôsobilosti na výkon funkcie, do ktorej kandidujú.

§ Zvoleným kandidátom uložiť povinnosť pred nástupom do funkcie absolvovať nové posúdenie o ich psychologickej spôsobilosti na výkon funkcie, do ktorej boli zvolení, pričom tento proces bude organizovať príslušný štátny orgán určený zákonom.

§ Politikom a voleným zástupcom samosprávy alebo štátnej správy, ktorí pri výkone svojej funkcie alebo práce rozhodujú o používaní verejných financií, zákonom nastaviť pravidlá hmotnej zodpovednosti.

§ Politikom a voleným zástupcom samosprávy alebo štátnej správy nastaviť pri výkone ich funkcií pravidlá tak, aby ich voliči alebo zástupcovia voličov mali možnosť priameho odvolania.

§ Pravidlá pre zostavovanie vlády SR nastaviť tak, aby funkcie jednotlivých ministrov mohli vykonávať iba ľudia s príslušným vzdelaním, prípadne vládu zostavovať striktne na princípe odbornosti a nie politickej príslušnosti.

§ Zákonom bezodkladne zriadiť Komoru novinárov a masmédií a definovať jej pravidlá a právomoci na rovnakej úrovni, ako platia v prípade napr. Slovenskej lekárskej komory, Slovenskej advokátskej komory a pod.

PS: Ja viem, že také strany v tejto chvíli neexistujú. A viem aj to, že ak s tým nejaká strana v predvolebnej kampani príde, nie je to zárukou, že tieto opatrenia aj presadí. Takže, čo? Radšej nič? Menšie zlo? Naveky? A nie je naše „menšie zlo“ stále väčšie a väčšie? Alebo v sebe zase objavíme a budeme pestovať Múdrosť, Pokoru a Odvahu?

MEGAŠKANDÁL! Na rade je Žilinka: Uprace túto justičnú a novinársku MAFIU?
Slovenskom otriasa poriadny megaškandál! ČO ROBILA NOVINÁRKA TÓDOVÁ SO SUDKYŇOU ZÁLESKOU V JEDNEJ IZBE V TATRÁCH? Túto otázku kladie podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha na sociálnej sieti. Mimoriadne závažné odhalenie páru – tendenčnej novinárky... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik