ŠKOPCOVÁ: Prezidentka povie, že NEROZUMIE svojmu národu. Toto má byť "MATKA PLUKU"?
06 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Záujmy slovenských občanov sa dajú presadiť len vtedy, ak sa rozumní ľudia budú aktívne zapájať do verejného života a nenechajú sa odradiť, hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Hlavný denník Zuzana Škopcová, riaditeľka kancelárie predsedu SNS a kandidátka na poslankyňu parlamentu.

Hlavný denník: Akým témam sa mienite venovať v prípade, že budete zvolená za poslankyňu Národnej rady SR?

Škopcová: Témou Slovenskej národnej strany je zdražovanie. Zdražovanie sa týka každého z nás. Nie je možné, že vláda v čase krízy zdvihne len tak dane živnostníkom a malým podnikateľom. Dnes SASKA rozpráva ako ide naštartovať ekonomický rast. Zdvíhaním daní sa štartujú živnostníci a podnikatelia? Veď to je výpalníctvo pre nič! Oni jedným stlačením gombíka zmenia život ľuďom k horšiemu a ešte si aj urobia „PR“ ako robia dobre a pomáhajú.

Seniori, ktorí prežili tento finančný a covid teror, tak im je potrebné pomôcť ako aj ľuďom, ktorí sa nevedia dostať na vyšetrenia alebo na operácie. Máme tu nesplácané hypotéky, nezmyselné exekúcie, vysoké ceny benzínu či energií. Predseda SNS Andrej Danko tému energií či cien komunikuje už dlhodobo.

Spravodlivosť a rovnosť by mala platiť pre všetkých. Ešte som nevidela nejakú štúdiu alebo výskum, na základe čoho sa ľudia môžu povyšovať nad ostatných. Všetky dobré veci, čo fungovali v minulosti, je potrebné zobrať a dať do praxe a vybudovať z toho úplne nový funkčný systém. Staré nefunkčné veci čo nefungujú dnes, tak fungovať ani nebudú.

archív Zuzana Škopcová | Zuzana Škopcová

Hlavný denník: Ako hodnotíte roky od vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie až dodnes? Čo nám Slovákom Európska únia dala a čo vzala? Môže byť Slovensko aj naďalej členom Európskej únie a zároveň štátom, ktorý si sebavedome a energicky presadzuje svoje záujmy?

Škopcová: Vždy je to o ľuďoch. Ak máme byť šťastní vo svojom štáte, tak nemôže prezidentka Slovenskej republiky povedať vyjadrenia ako: Ukáže nám, kde je sever, vypínať internet je jej srdcu blízke, že nerozumie svoju národu, a asi pre mňa nezabudnuteľné a nepochopiteľné bolo keď povedala, aby sa ľudia nebáli na Slovensku zomierať. Toto je akože citlivo vnímajúca žena a matka „pluku“? A ešte členovia vlády a niektorí poslanci s tým ticho súhlasia... Sú to vlastne zamestnanci nás všetkých a robiť si môžu podľa nich čo chcú. Vlastne áno, prezidentka to mohla povedať, no je to jej rozhodnutie a asi má tým pádom SVOJ jasný úmysel a zámer. SNS dlhodobo kritizuje prezidentku aj jej vajatanie pri bývalej ako aj tejto vláde.

Neviem, aký bol úmysel ľudí, ktorí boli pri tom, keď Únia vznikala. No, Európska únia zlyhala, keď zatvárala hranice medzi jednotlivým členskými štátmi v čase lockdownov, ako aj Slovensko samé v sebe, keď nás zatvárali do okresov a nezákonných štátnych karantén. Vyhovorili sa na núdzový stav a všeličo možné, no prvý, kto sa mal ozvať, bol Brusel, kde drvivá väčšina europoslancov za ťažké peniaze nás všetkých boli ticho. Záujmy slovenských občanov sa dajú presadiť len vtedy, ak rozumní ľudia sa budú aktívne zapájať do verejného života a nenechajú sa odradiť. To zapálenie pre národ musí mať taký človek v sebe.

Aby vo voľbách vyhral občan, musia prehrať niektoré strany
"Povedzme si otvorene, ktoré to sú. O súčasnej koalícií sa ani netreba baviť. V histórií Slovenska sa nikto toľkokrát nezdiskreditoval. Nemá zmysel opakovať koľkokrát ohýbali právo, okrádali vlastných občanov a uprednostňovali cudzie záujmy." Píše... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Hlavný denník: Aký postoj by mala Slovenská republika zaujať, pokiaľ ide o vojnu na Ukrajine? Ako vnímate otázku podpory Ukrajiny dodávkami zbraní?

Škopcová: Postoj SNS je jasný. Slovenská republika ako malý štát si nemôže dovoliť na úkor svojich občanov akékoľvek dobrodružstvá. Sú to politické „zábavky“ resp. záujmy pár jedincov, ktorí ozbrojené konflikty podporujú, pretože sa na nich obohacujú. Ľudský život je pre nich teda menej ako hodnota peňazí, no oháňajú sa heslami ako rovnoprávnosť, demokracia a právo na slobodu slova. Ako môžeme pomáhať iným, keď nepomôžeme najprv sebe? Akékoľvek dodávanie zbraní na úkor zvyšovania daní občanov Slovenskej republiky a cien, na úkor našej bezpečnosti, je len zvrátené uvažovanie mocných tohto sveta či už na Slovensku alebo kdekoľvek na svete.

Hlavný denník: Ako konkrétne by malo podľa Vás školstvo prispieť k vštepovaniu a šíreniu národného povedomia?

Škopcová: Moderne povedané interaktívnou výučbou. Deti je potrebné viesť k spoznávaniu slovenskej prírody a histórie, zaujímavých miest, či už kultúrou alebo športom, čiže cestovaním po Slovensku. Robiť veľké národné slovenské koncerty, divadlá, športové podujatia aspoň v každom kraji, kde sa tzv. hrdosť podvedome zakorení, kde sa žiaci, učitelia s rodičmi stretnú porozprávajú sa medzi sebou. Takzvaná škola hrou.

Dnes sa prenieslo všetko na rodičov, aby mali doma wifi, počítatače, riešili sami projekty cez internet. Majú veľa práce, aby zarobili a nemajú poriadne na nič čas. Niekedy som pomáhala známym riešiť aj bizarné domáce úlohy na základnej škole. Napr. úlohou bolo, že nakresli nič. Kto nič neurobí, nič nepokazí. Virtuálny svet nevzbudí v človeku národné povedomie ani to nerozšíri. Je potrebné ísť za tým, zažiť, nacítiť prostredie. Ľudia potrebujú zážitky, ktoré nie sú plytké, ale obohatia na duši, na tele a niečo nové sa dozvedia sami o sebe, o svojich predkoch, o svojom prostredí, kde žijú.

Vysoké školy by mali viac medzi sebou spolupracovať, aby nemali rovnaké zadania všeobecné, ale pracovali konkrétne na aktuálnych projektoch. Fantázii sa medze nekladú. Aby sa tak riešili aktuálne problémy ľudí. Dá sa to vo všetkých oblastiach. Napr. technické školy ako aj medici potrebujú viac peňazí na kúpu techniky, výstavbu vlastných laboratórií, kde si to študenti môžu priamo vyskúšať v teréne, či ich nápad a riešenie fungujú. Humanitárne vedy ako aj iné vedné disciplíny by sa mali viac priblížiť do praxe s tým, že už počas školy je potrebné sa oboznámiť s praxou. Tak tomu by malo byť aj na stredných školách. Veď veľa šikovných mozgov odišlo, tak si je potrebné vychovávať nové. Ako chceme mať potom rozumných politikov...? No sme zase pri tom, že v dôležitých pozíciách musíme mať ľudí, ktorí svojej práci a oblasti rozumejú a konajú tak, aby spoločnosť napredovala.

Slovenská národná strana bude pokračovať v predkladaní zákonov, ktoré budú pomáhať ľuďom tak ako to robila v období 2016 – 2020 Odpočet – Za rodinu za národ (sns.sk).

Prezidentka podľa SNS ohrozuje Slovensko a Slovákov
Slovenská národná strana vyzýva prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby už neudeľovala povolenie Slovákom slúžiť v ukrajinskej armáde. Považuje to za bezpečnostné riziko a ohrozenie všetkých. TASR o tom informovala hovorkyňa SNS Zuzana... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik