O Rusoch bez Rusov je Zelenského nezmysel
06 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Skutočné rokovania o vyriešení konfliktu na Ukrajine by sa mali uskutočniť za účasti všetkých jej strán, teda aj Ruska. Povedal brazílsky prezidentský poradca Celso Amorim na konferencii v Saudskej Arábii k tejto otázke, kam neboli pozvaní zástupcovia Moskvy. Píše to brazílske vydanie G1 Globo.

„Ak naozaj chceme mier, musíme do tohto procesu nejakým spôsobom zapojiť Moskvu,“ vysvetlil Amorim. Stretnutie v meste Džidda v Saudskej Arábii sa začalo 5. augusta a potrvá dva dni.

Stretnutie s veľkými cieľmi

Účelom stretnutia, na ktorom sa stretli zástupcovia Spojených štátov amerických, Číny, Indie, krajín EÚ, Veľkej Británie, Južnej Afriky a ďalších krajín (spolu asi 40), je spojiť krajiny globálneho Juhu s európskymi krajinami a Spojené štáty okolo mierového plánu pre Ukrajinu, vysvetlilo Politico.

České motory v ruských dronoch
Ukrajinský vojak zdieľal fotografie ruského bezpilotného lietadla Lancet, zostreleného neďaleko Bachmutu, ktorý má na motore zrejme nápis „Vyrobené v Českej republike“. Informoval ukrajinský web kyiindependent.com. Informáciu zverejnil na Twitteri... Čítať ďalej
05 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme