Jožo Ráž bez obalu: PUTIN, GAYOVIA, UTEČENCI
05 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Frontman kapely Elán - Jožo Ráž prehovoril o trochu neobvyklej téme. Zaspomínal na dobu zamatovej revolúcie, ale zodpovedal aj otázky z trochu iného súdka…

Za komunistov bolo lepšie, zase toľko nekradli

Jožo Ráž sa nebojí tém týkajúcich sa politiky, to potvrdil už skôr, keď otvorene prehovoril o komunistickom režime a dokonca spomenul niektoré jeho výhody. Zaspomínal na dobu zamatovej revolúcie, priznal, že aj on zvonil kľúčmi a túžil po zmene, ale na druhú stranu tvrdí, že z tohto opojenia „slobodou“ veľmi rýchlo vytriezvel, píše český portál AHA!

Podľa Ráža je socializmus spravodlivejším politickým systémom ako kapitalizmus. Všetci vtedy mali prácu a istý priebeh života, mínusom socializmu je podľa neho to, že ľudia nemali peniaze a nemohli cestovať. „V kapitalizme môže každý robiť, čo chce, a tiež si robí, čo chce, ale o nikoho nie je postarané,“ povedal spevák v rozhovore pre svobodnenoviny.eu.

Komunisti podľa neho síce udržovali ľudí v strachu, ale trvá na tom, že oproti dnešným papalášom to boli normálni seriózni ľudia, ktorí nekradli a boli relatívne skromní. „Na tom čase bolo dobré, že bolo veselo. Všetci sa so všetkými bavili, nikto nemal peniaze, ale bola veľká zábava a výborné vtipy. Teraz nie sú dobré vtipy a nikto sa s nikým nebaví,“ priznal Ráž ďalší z dôvodov, prečo za komunistov nebolo zle.

FB/Nádherné obrázky a citáty | Jožo Ráž - bude otcom ministra?

Nikoho asi neprekvapí, že názorovo tiahne Jožo Ráž skôr k Rusku a prezidenta Putina považuje za múdreho muža. „Rusko je základom stability, ktorá tu je. Ja mám k Rusku oveľa lepší vzťah ako k Amerike, a to som precestoval obe krajiny krížom-krážom,“ podelil sa o ďalší zo svojich názorov a dodal, Rusi sú vzdelaní a schopní ľudia, zatiaľ čo Američania sú podľa neho pohodlní a nevzdelaní.

Migranti sú problém, gayovia nie

Ráž bol najnovšie hosťom online diskusie spravodajského serveru Topky.sk. Tentokrát mu bola jedným z opýtajúcich položená otázka, čo si myslí o prílive migrantov. „Je to veľký problém, treba postupovať opatrne a konštruktívne,“ odpovedal stručne na otázku. 

Ďalší človek sa zaujímal o to, či má frontman kapely Elán rád gayov. „Nemám nič proti,“ znela spevákova strohá odpoveď na otázku.

Blaha vstal z mŕtvych! ČO CHYSTÁ?
Počas uplynulých týždňov by sa mohlo Slovákom zdať, že podpredseda Smeru sa prepadol pod čiernu zem. Ľuboš Blaha nás však vyviedol z omylu. Nie, nezablokovali ho už nadobro aj na Telegrame, to si len dal pauzu od sociálnych sietí, od politiky,... Čítať ďalej
05 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik