Harabin Čaputovej: Je to VÝSMECH, toto hlava štátu NEMÔŽE robiť! (VIDEO)
05 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Konfrontácia medzi policajným prezidentom a povereným ministrom vnútra podľa Štefana Harabina svedčí o tom, že Hamran chce obhajovať nezákonné praktiky nielen v prípade Ďurku, ale aj pri iných policajtoch.

Bývalý predseda Najvyššieho súdu a bývalý minister spravodlivosti sa tak vyjadril v rámci relácie zverejnenej na YouTube.

Moderátor relácie predstavil Štefana Harabina ako kandidáta na prezidenta Slovenskej republiky. Harabin podľa svojich slov zatiaľ okrem svojej osoby nezaregistroval, že by niekto z národno-vlasteneckej scény ohlásil kandidatúru na post hlavy štátu.

HAMRANA treba podržať, rozhodla americká ambasáda

Harabin dostal otázku, ako vníma dianie okolo odvolaného ministra vnútra Ivana Šimka a policajného prezidenta Štefana Hamrana. Vyjadril sa, že keď nefunguje právo, vytvára sa priestor pre chaos, anarchiu a násilie. Spomenutá kauza je podľa Harabina vypuklým príkladom toho, že na Slovensku neplatí platný právny stav. Upozornil na to, že ak je nejaký policajt trestne stíhaný, tak podľa policajného zákona sa mu musí pozastaviť výkon jeho činnosti. Narážal pri tom na osobu vyšetrovateľa Pavla Ďurku, v prípade ktorého bol daný návrh, aby išiel pracovať na policajnú inšpekciu, čo bolo vlastne kameňom úrazu, pokiaľ ide o spor medzi Šimkom a Hamranom.

Konfrontácia medzi policajným prezidentom a povereným ministrom vnútra podľa Harabina svedčí o tom, že Hamran chce obhajovať nezákonné praktiky nielen v prípade Ďurku, ale aj pri iných policajtoch. Hamran sa tvári, ako keby polícia postupovala zákonne, konštatoval Harabin, podľa ktorého je tu atypický stav.

To, ako sa v tomto prípade zachovala prezidentka Zuzana Čaputová, podľa Harabina len svedčí o tom, že zatiaľ v úrade prezidenta neplatí právo a právny štát. „To je výsmech a toto hlava štátu nemôže robiť“, myslí si Harabin.

Podľa Harabina sú dnes vo vedúcich pozíciách v západných štátoch ľudia, ktorí sú niekým riadení, teda sami o ničom nerozhodujú, ale za nich rozhodujú iní ľudia. Harabin si myslí, že keď Čaputová povedala, že už nebude opätovne kandidovať, tak to nebolo jej rozhodnutie, ale tak rozhodla americká ambasáda. A keď americká ambasáda rozhodla, že Hamrana treba ešte podržať, tak sa Čaputová podľa toho zariadila.

Viac vo videu:

(853) Domáca scéna: minister kontra podriadení - Štefan Harabin - YouTube

Kéry: Prezidentka je len BÁBKOU Matoviča a Hamrana
Slovensko, pokiaľ bude vedené koalíciou na čele so SMERom-SSD, so vstupom Ukrajiny do Severoatlantickej aliancie nebude nikdy súhlasiť, hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Hlavný denník Marián Kéry, predseda Zahraničného výboru Národnej rady SR... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik