Vyvážená strava SLOVENSKÉHO SENIORA verzus AMERICKÉHO VOJAKA na Slovensku
05 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Generál vo výslužbe Ivan Ševčík (SNS / NK) je úprimne pobúrený zlou ekonomickou situáciou, do ktorej sa dostáva čoraz viac domácností, zvlášť tých jednočlenných, kde senior žije, či skôr živorí z dôchodku. V tejto súvislosti Ševčík pripomína nákup kvánt sladkostí pre vojakov do výcvikového strediska v Lešti, s ktorým pred rokom prišiel Erik Kaliňák (Smer). Ministerstvo však argumentovalo, že množstvo stravy je vzhľadom na dĺžku zmluvy adekvátne.

Vyvážená strava po prvé

„Priateľka na fejzbúúku, ktorá je zamestana ako pokladníčka v supermarkete mi poslala foto nákupu dôchodcu. Jedno jabĺčko, dva zemiaky, chlieb a masť,  pravdepodobne na ten chlieb. Myslite si, že tento dôchodca ma dôstojný život? Myslite si, že ten dôchodca ma dobrú vyváženú stravu?,“ kladie rozčúlené otázky Ševčík a pripomína, že toto si naši seniori nezaslúžia. Od známej, ktorá pracuje v supermarkete pri pokladni dostal foto nákupu seniora.

Vyvážená strava po druhé

„Celé leto táto koalícia nerobí nič pre Slovákov… Zrazu Naď udrie 20 miliónov zo slovenského rozpočtu na stanové mestečko na Lešti pre cudzích vojakov. A teraz sa podržte! Aby im osladil ich prítomnosť na Slovensku, rovno im nakúpil sladkosti za viac ako 200-tisíc eur: osemtisíc 3Bitov, Margotiek, Kofíl či Banánov v čokoláde,“ skonštatoval ešte pred rokom Erik Kaliňák.

Screenshot z videa na FB stránke Erika Kaliňáka

„Keď si dáte do pomeru počet ľudí (v priemere 1 500 osôb/deň) ktorým vo väčšine prípadov je zabezpečovaná 3x denne strava, počet mesiacov (do decembra 2023), na ktoré je zmluva uzatvorená, a sumu, ktorú uvádzate, dospejete k záveru, že ide o absolútne štandardnú sumu. Navyše hodnotu za stravovanie poskytnuté spojeneckým jednotkám fakturujeme jednotlivým krajinám, ktoré nám ju plne uhradia. Jednotlivé položky, ako aj celková suma sú pre rezort obrany vyslovene výhodné,“   vysvetľovali pred rokom z ministerstva obrany nákup „stravy“ teda čokolády rôznych značiek a druhov.

Facebook / Národná koalícia | Policajný generál vo výslužbe a poslanec NR SR Ivan Ševčík (SNS/NK)

Nie je čas spamätať sa?

„Určite majú dobrú, vyváženú stravu, doplnenú zeleninou, ovocím a aj nejakou sladkosťou ku kávičke. Potom si ten okupant odgrgne a dá si šlofíka,“ vykresľuje policajný generál a nechápe, že ľudia tolerujú to, že naši seniori doslova trú biedu a zradní politici „vykrmujú okupantov“. V tejto súvislosti pripomína aj nedávnych 21 miliónov „odklepnutých“ Sorosovej nadácii namiesto toho, aby uvažovali, ako uľahčiť seniorom jeseň ich života

Kaliňák: Siloví ministri? Jeden futruje armádu USA a druhý - škoda slov
Je to absurdné, ale skôr nebudú mať Slováci na chlieb, ako média zlomia palicu nad touto vládou. Podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák vo svojom videu upozorňuje na ceny, ktoré čakajú Slovákov čo nevidieť. Médiá však podľa neho majú stále ružové... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik