Sudca Kliment a Matovič sa cítia byť nad zákonom
04 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) tvrdí, že politik Igor Matovič a sudca Najvyššieho súdu (NS) SR Juraj Kliment sú rovnakí v jednej veci – aj sudca, aj politik sa rozhodli vo vlastnom prípade nerešpektovať rozhodnutie súdov.

Tak, ako sa Matovič rozhodol podľa vlastného vyhodnotenia „vo verejnom záujme“ nerešpektovať rozhodnutie súdu vo veci Haščáka, tak sa aj sudca Kliment rozhodol, že Ústavný súd nemá pravdu, ak mu prekáža, keď sudca rozhoduje o svojom synovcovi a nevylúčil sa z konania. Šutaj Eštok pripomína, že ako je Matovič odborník na všetko, tak možno aj Kliment môže byť zodpovedný za zaujímavé pokračovanie Kučerkovho prípadu.

Zariadi sa podľa seba

"Zariadim sa podľa toho, čo mi bude doručené, vyhodnotím. Ak to rozhodnutie súdu bude v súlade s verejným záujmom, budem ho rešpektovať. Ak nebude, nebudem ho rešpektovať,"upozornil Igor Matovič s tým, že pravdu mieni hovoriť aj naďalej, bez ohľadu na rozhodnutie súdu.

TASR/Jakub Kotian | Igor Matovič

Viac, ako súd

„V jeho svete je totiž on tým jediným spravodlivým vykladačom práva, ktorý si sám povie čo je a čo nie je verejným záujmom a ako naloží s konkrétnym rozhodnutím súdu,“  konštatuje Matúš Šutaj Eštok na margo Igora Matoviča s tým, že jeho už poznáme ako odborníka na všetko, okrem iného na dovoz Sputnika, tvorcu „bomba kšeftov“ za testovanie. Všetko vie aj o vojne v polícii ale aj o podplácaní ľudí za účasť vo voľbách.

TAK DOPADLI MATOVIČ A OĽaNO! MUSIA MAZAŤ DESIATKY PRÍSPEVKOV A VIDEÍ ZO SIETÍ
Hnutie OĽANO a priatelia, ako aj jeho predseda Igor Matovič sa musia zdržať zverejňovania a šírenia nepravdivých, urážlivých a hanlivých výrokov o finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi. O neodkladnom opatrení, ktoré nariadil Okresný súd Trnava,... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Nesprávne rozhodnutie

„Nemožno považovať za zákonný postup, aby vo veci odvolania proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu opäť rozhodoval strýko osoby, na ktorého nátlak Kučerka upozornil,“ uvádza Kučerkov právny zástupca. Dňa 21.júla 2022 tento senát vyriekol, že „sudca Kliment nie je vylúčený z konania voči Mariánovi Kučerkovi“.

Klimentov senát však skonštatoval, že ústavný súd „nesprávne vychádzal z predpokladu, že jeho trestnú vec dozoroval Repa, ktorý je s Klimentom príbuzný“. Repa vraj nevykonával procesné úkony a len sa vyhrážal.

Aj tak rozhodoval

„Kliment následne rozhodoval o Kučerkovom odvolaní, ktorým mu znížil trest odňatia slobody z 11 rokov na 10 rokov a šesť mesiacov a napriek rozhodnutiu Ústavného súdu z roku 2021 sa z rozhodovania veci nevylúčil,“ dopĺňa poslanec a pripomína: „V prípade zaujatosti je potrebné mať na zreteli, že zaujatý sudca o obžalovanom nemôže rozhodovať, pretože takýto postup je neprípustný z hľadiska zákonnosti vydaného rozhodnutia bez ohľadu na to, či by Klimentov senát uložil Kučerkovi doživotie, alebo by ho oslobodil. V oboch prípadoch by išlo o nezákonné rozhodnutie.“

Juraj Kliment / Fotokoláž (via TASR)

Šutaj Eštok tiež upozorňuje, že ak sa Kučerkovi podarí obnoviť proces, bude to Klimentova zásluha, keďže ten dal pred spravodlivosťou sľub, že osobne dozrie na Kučerkovo uväznenie.

Sudca Kliment sa ako strýko prokurátora Repu necíti byť zaujatý!
Jeho konanie je už na úrovni pominutia zmyslov! Takto ohodnotil správanie sudcu Juraja Klimenta známy advokát Marek Para. Kliment totiž odmieta rešpektovať konštatovanie Ústavného súdu SR o jeho zaujatosti. Pritom rozhodoval v kauze, v ktorej bol... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik