Oligarchovia financujú Progresívcom "boj" proti oligarchii (VIDEO)
04 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Organizácia Transparency International Slovensko (TIS) sa v priebehu predvolebnej súťaže pozrela na súkromných darcov strán. Zostavila rebríček dvadsiatichpiatich, z ktorého vyplýva, že najštedrejší sú darcovia strany, ktorá sa hrdí bojom proti oligarchom a OĽaNO to nie je. Zoznam zaujal aj nezaradeného poslanca Matúša Šutaja Eštoka.

TIS vyčíslila, že najväčšiu sumu, takmer 1,5 milióna si zatiaľ požičali PS. Ďaleko za nimi zaostáva Aliancia a Republika. Jedným z najštedrejších sponzorov je dlhoročný sponzor a kandidát do parlamentných volieb Pekár. Šutaj Eštok by však od mainstreamu márne očakával otázky na pôvod a spôsob vrátenia daru. Domnieva sa však, že to sa bude v prípade výhry vo voľbách organizovať na spôsob, aký zvolila Veronika Remišová pri projekte Digitálny žiak.

Minuli už takmer desať miliónov

TIS uvádza, že z necelých desiatich miliónov, ktoré strany a hnutia minuli na svoju predvolebnú kampaň, pôžičky od fyzických osôb tvoria až tretinu.

„Najviac, až 1,415 milióna eur si zatiaľ požičalo Progresívne Slovensko, na pôžičkách od fyzických osôb je z veľkej časti postavená aj kampaň strán Aliancia (aktuálne 529-tisíc eur) a Republika (aktuálne 432-tisíc eur). Štvrtú najväčšiu sumu veritelia poskytli Slovenskej národnej strane (308-tisíc eur). Kým PS podporujú úspešní podnikatelia, Republika a SNS a napríklad aj KDH si požičiava od svojich kandidátov, alebo straníkov. Pri niektorých je otázne, či mohli takouto sumou disponovať,“ zhrnula TIS.

Kto financuje PROGRESÍVNE SLOVENSKO? Je to VÝSMECH Slovákom!
Strana Progresívne Slovensko, ktorú momentálne vedie Michal Šimečka, má jednu z najnákladnejších kampaní. A obrovskú mediálnu podporu. Na to, že ide o mimoparlamentnú stranu možno až trochu nevídanú. Zaujímavé je, že so zabudnutou stranou Za ľudí... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Pre Progresívcov ich dlhoročný podporovateľ

„Sú to peniaze, ktoré som zarobil a usporil ako riaditeľ a spolumajiteľ Formel D Group, kde posledných 10 rokov zastávam pozíciu viceprezidenta pre centrálnu a východnú Europu. V automobilovom priemysle pôsobím na rôznych pozíciách už 20 rokov,” vraví Martin Pekár – kandidát PS, ktorý už progresívcom požičiaval peniaze aj v minulosti. Tentokrát požičal hnutiu 400-tisíc eur.

Pýtať sa nebudú

Matúš Šutaj Eštok sa po zverejnení tohto zoznamu teší na to, ako sa investigatívci budú boháčov z prvej päťky pýtať na pôvod peňazí a dôvod, prečo a za akých podmienok ich požičali práve PS-ku.

„Zajtra vyjdú na titulkách bombastické články – Traja boháči požičali Progresívcom 1,2 milióna eur, čo za to budú pýtať po voľbách? – Nebojte sa. To je také slovenské scifi, nič z toho sa samozrejme nestane,“ upokojuje prekvapeného diváka Šutaj Eštok s tým, že „vrana vrane oči nevykole“. Šutaj Eštok však túto otázku, ktorú dal do fiktívneho titulku, progresívcom kladie sám.

Budú obchody

Šutaj Eštok pripomína podobný scenár, aký bol aj u strany Veroniky Remišovej a štedrý nákup elektroniky v rámci projektu Digitálny žiak, ktoré končia v záložniach.

„Lebo ľudia potrebujú peniaze, nie jej nezmyselné tablety. Aby vôbec prežili. Toto je progresívna objektivita v praxi, uzatvára Šutaj Eštok.

Remišová sa BRÁNI: Tvrdí, že Markíza KLAME!
Televízia Markiza priniesla informáciu, že elektronika, ktorá bola študentom a žiakom poskytnutá v projekte Digitálny žiak, končí v záložniach. Remišová (Za ľudí), ktorá tento projekt mala ako ministerka vo svojej kompetencii reaguje – je to... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Na Remišovej spôsob

„Sponzori Za ľudí vlastnia jeden z najväčších elektrodomov na Slovensku, ktorý patrí medzi najväčších predajcov notebookov,“ vysvetľuje Dorčák, ktorý tvrdí, že ďalšie peniaze od štátu strana Za ľudí podľa preferencií nezíska treba niečo vymyslieť.

„A preto prichádza projekt Digitálny žiak. Spokojná bude pani Remišová, že sa zbaví dlhu, spokojní budú jej veritelia, ktorí na tom kráľovsky zarobia a spokojné budú aj deti, že majú nové notebooky,“ konštatoval Dorčák.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik