Ohluchli, oslepli a stiahli svoje špionážne chvosty
04 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Dva americké špionážne drony, navádzajúce z priestoru nad Čiernym morom ukrajinské rakety a drony na ruské ciele, najmä na Kryme, sa ako nevinné šteniatka z ničoho nič vrátili na svoje základne. Bez poškodenia, s núdzovým kódom a najmä, úplne bez ovládania „zo zeme“. O zaujímavom incidente informoval najskôr Telegramový kanál s kódovaným názvom Rybár  a neskôr aj spravodajská agentúra RIA.

Vo vzdušnom priestore nad Čiernym morom nepretržite operujú americké prieskumné a špionážne lietadlá a drony. Pozdĺž pobrežia s Rumunskom a Bulharskom, ako aj v juhozápadnej časti Čierneho mora boli už niekoľko hodín na obvyklej misii špionážne a navádzacie drony Reaper MQ-9A, RQ-4B a P-8A.

A zrazu...

Z ničoho nič Reaper s núdzovým volacím kódom 7600 opustil svoju operačnú zónu a vrátil sa na leteckú základňu Kympiya-Turzii v Rumunsku a po chvíli tak isto Global Hawk odletel na základňu Sigonella na Sicíli, taktiež s núdzovým kódom s kódom, ale 7400.

Náhoda naraz a u dvoch špičkových strojov?

Samozrejme, môžu to byť technické problémy amerických UAV. Ale čo ak (pýta sa autor telegramového statusu), sú to tie isté problémy, ktoré v poslednom čase masívne postihujú aj útočiace drony na ruské územia, štartujúce z Ukrajiny? Čo ak vznikli v dôsledku akcií ruských jednotiek EW (elektronického boja – pozn. Red. HD), ktoré narúšajú „nerušenú“ prácu americkej rozviedky?

AKTUÁLNE Z RUSKO-UKRAJINSKÉHO FRONTU
Na Západe našli ďalší dôvod problémov s ukrajinskou protiofenzívou! Sú to všadeprítomné míny, ktoré menia akékoľvek pokusy o útok na skutočnú nočnú moru. V Kyjeve priznávajú, že v dôsledku mín a ostreľovania strácajú najmenej 36% svojho personálu.... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme